Vés al contingut
1

Sílvia Biosca (PSC): "Una minoria incívica fa molt de mal i genera molts costos, haurem d'actuar perquè al final ho paguem entre tots"

 

Foto. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Sílvia Biosca

 

 

L'alcaldessa de Pineda, Sílvia Biosca, ha participat aquest matí al cicle d'entrevistes de portaveus a Ràdio Pineda. Ha parlat de l'acció de govern i dels reptes immediats que té damunt la taula, com és l'elaboració de les Ordenances Fiscals i el Pressupost 2025. En l'entrevista ha fet balanç de la reunió que ha mantingut aquesta setmana amb totes les associacions de veïns i veïnes de Pineda, i ha explicat que li van traslladar diverses propostes dels barris, i alhora «temes comuns que ens afecten a tots, com és l'incivisme, la seguretat, la neteja i els residus». Ha dit que la prioritat és també visitar un per un tots els barris.

En l'entrevista ha explicat també que treballen per recuperar la Llei de Barris de la Generalitat, que planteja la necessitat d'intervencions integrals a nivell urbanístic i social. A Pineda, el barri del Carme està en el focus per treballar per una actuació global.

En matèria de civisme, Sílvia Biosca ha dit que molts tenen municipis es planteja la mateixa problemàtica que Pineda. Ha dit que cal pensar «què ens està passant com a societat, que no veiem l'espai públic com un espai propi a cuidar» i ha parlat d'una crisi de «valors col·lectiva». Ha dit que és una minoria, però molt visible, i alhora, que genera molts costos en neteja.


 

Ordenances fiscals i Pressupost 2025

En l'entrevista a Ràdio Pineda, Sílvia Biosca ha parlat de la taxa de recollida de deixalles, que s'haurà d'ajustat al cost real. «Això ens arriba des d'Europa i s'ha d'aplicar el març de 2025. Afectarà a tots els municipis, i no en coneixem cap que ja ho compleixi, per tant, tots pujaran els rebuts de la taxa de recollida d'escombraries».

En relació als impostos a Pineda, ha posat damunt la taula el fet que tot puja i que, a l'igual que passa a les famílies, cada any l'Ajuntament té més costos per increments de preus. Ha recordat que els impostos a Pineda s'han congelat uns anys, i ha remarcat que l'oposició hi estava d'acord. «En l'època del COVID i post-COVID es va valorar mantenir aquesta congelació dels impostos, però ara la reflexió que fem és que aquests ajustos s'han de fer poc a poc, any rere any». Pel que fa al pressupost 2025 ha dit que l'objectiu és portar-lo a aprovació al ple de novembre, perquè «interessa que al gener estigui a punt i poder començar a treballar». Tot i així, ha dit que depèn, en primer lloc, d'acabar de definir ordenances i previsió d'ingressos.

 

Pel que fa a projectes destacats, ha parlat de la plaça de l'estació i de la Pubilla, que es convertiran en una sola plaça. Ha dit que ara s'està fent la licitació del projecte, que el cost és molt elevat i caldrà treballar per obtenir subvencions. A llarg termini es vol fer no només de la plaça sinó de tot el Passeig Marítim rodat. Del passeig, ha recordat la complexitat que suposa que està sota el nivell del mar, per tant, el futur projecte haurà de tenor-ho en compte, ja que quan plou sobtadament de forma molt intensa, s'inunda en poca estona.

 

En l'entrevista ha parlat també de l'oposició: ha dit que en temes estratègics i de futur cal, «i és molt sa», que puguin participar i treballar de forma constructiva. També ha fet incís que, no només el govern, si no també l'oposició, poden rebre crítiques de la ciutadania pel seu treball.


 

Nadal a Pineda

Mirant endavant, ha parlat del Nadal a Pineda. Ha avançat que serà diferent, amb novetats importants, i que l'aposta continua, no només pels infants, sinó per a tothom, per als qui ens visitin i per la dinamització comercial de Pineda. De moment, ha dit, busquem, amb Ràdio Pineda, aquesta veu: la veu infantil que ens acompanyarà totes les Festes.