Vés al contingut
1

Els partits amb representació a Pineda valoren els resultats i la baixa participació a les Eleccions Europees

Ràdio Pineda ha recollit aquest matí les valoracions dels portaveus polítics que tenen representació al consistori. Han parlat dels resultats de les Eleccions a Europa, al conjunt d'Espanya i també a Catalunya i Pineda.

 


Escolta AQUÏ el programa Dit i Fet, amb les entrevistes


 

El PSC ha estat el guanyador a Pineda de les Eleccions al Parlament Europeu amb 2692 vots, un 32,82% del total. Xavier Amor, del PSC, ha començat destacant els bons resultats al conjunt d'Europa, i el fet que el bloc actual europeu, i sumant amb els vots socialistes d'Espanya, es pot repetir. També ha lamentat la pujada de l'extrema dreta a Europa. A nivell estatal s'ha mostrat satisfet, «perquè el PP pensava en una distància molt més gran i, en canvi, el resultat ha estat molt ajustat». Seguirem sumant, que és la nostra estratègia. I a nivell de Catalunya destaquem con es consoliden els resultats de Salvador Illa en les eleccions al Parlament. I a Pineda, eleccions rere eleccions, estem molt satisfets: «És un reconeixement, malgrat les dificultats que estem vivint». Com ha aspecte més negatiu ha la preocupació és la baixa participació. Ha dit que «una vegada més s'ha reiterat el suport al PSC a Pineda i també a Catalunya, malgrat les dificultats».


 

La segona força a Pineda ha estat ERC amb 1327, un 16,18% dels total. Mònica Palacín s'ha mostrat satisfeta pels resultats, tan a nivell local com ma nivell de Catalunya. Ha dit ERC seguirà treballant, també des d'Europa, pels drets de les persones, contra l'austeritat que colla els interessos de la ciutadania i per una europa més verda. Pel que fa a Pineda i a Catalunya, ha destacat que ERC es consolida com a segon partit d'esquerres. Ha dit que cal arribar a molta més ciutadania i «els tres diputats podran treballar per les nacions europees i la qualitat de vida dels ciutadans i en contra de les retallades que promou la dreta».


 

El Partit Popular ha estat la tercera força a Pineda, amb 1320 vots i a només 7 vots de la segona força, Esquerra. Han obtingut un 16,1% del suport.

Diego Sánchez, portaveu del PP a Pineda i regidor, s'ha mostrat satisfet pels bons resultats i pel fet de guanyar les eleccions a Espanya de la confiança i de com la ciutadania valora el projecte del partit popular. «Sempre que guanyem a Europa, el PP guanya a Espanya». Confiem que el govern actual a Europa pugui tenir continuïtat, malgrat les dificultats que s'ha afrontat. Diego Sánchez ha dit que «han fet bons resultats i demostra que el PP té el suport de la ciutadania que aposta pel seu projecte». Ha afegit que «a Pineda també ha fet bons resultats a només 7 vots de ser la segona força».

Ha dit que els extrems són dolents, en referència a l'extrema esquerra i l'extrema dreta. A Pineda molt contents, i ha agraït als 1320 pinedencs que els han votat, «a només 7 vots de la segona força i triplicant els vots de les passades eleccions al Parlament». Hem passat de la sisena força a la tercera força, i crec que la ciutadania valora la tasca del PP al govern municipal, «on es visualitza que podem aportar solucions.


 

Junts-Lliures x Europa és quarta força a Pineda, amb 1119 vots i amb 13,6% del suport.

Noemí Llorens ha dit que «han perdut vots en conjunt però a Catalunya són la segona força». Ha afegit que «la primera observació que volem fer és l'abstenció, perquè és preocupant que ens sentim europeus, però no votem a Europa» segons ha manifestat. La valoració a nivell europeu és que s'ha mostrat preocupada pel l'augment de l'extrema dreta, «però no ha estat tant forta com perquè puguin assolir més poder». A nivell de Catalunya es mantenen com a segona força i a Pineda «estem raonablement contents i -ha dit- en conjunt, tenint en compte les dades, Junts ha aguantat el cop i l'hem aguantat molt raonablement». Ha dit que «han perdut molts de vots però la valoració és bona en el seu conjunt».


 

Comuns-Sumar ha estat la setena força a Pineda, amb 241 vots amb un 2,9% del suport. Per davant dels Comuns s'ha situat Vox i Podemos, que han obtingut més vots a Pineda.

Marcos Ortega dels Comuns, ha dit que «el fet que Podemos i Comuns Sumar s'hagin presentat per separat ha dividit el vot». Considera que això fa pensar en que cal reflexionar per treballar per un projecte comú». D'altra banda, ha dit que «a nivell municipal no hi ha divisió ja que nosaltres som En Comú Podem». Ha explicat que «esperaven millors resultats i la divisió ha reduït la força del seu missatge polític». Per això ha dit que «caldrà sumar les forces i poder plantejar treballar conjuntament en el futur». Ha afegit que «el partits hauran de fer una revisió de com han anat les coses».

 

Vox ha obtingut a Pineda 693 vots i Podemos 253 vots. També cal remarcar que el partit S'ha Acabat ha obtingut 240 vots a només 1 vot dels Comuns, i el PACMA ha tingut a Pineda 116 vots. La resta de formacions ha tingut menys de 100 vots.