Vés al contingut
1

La Policia Local de Pineda deté un home pendent d'una ordre de detenció europea

 

L’actuació policial es va produir el passat divendres, després d’identificar el sospitós reclamat des d’Alemanya per pertinença a organització criminal. Els Mossos d’Esquadra han iniciat els tràmits amb l’Audiència Nacional per completar el trasllat al país que el requeria.

La Policia Local de Pineda va fer la intervenció el passat divendres 29 de març. Es tracta de la detenció d’un individu sobre el qual pesava una ordre de detenció europea i feia servir identitat i falsa documentació, s’havia instal·lat al poble. L’ordre de cerca i captura havia sigut tramitada des d’Alemanya, país des d’on la justícia el reclama per pertinença a organització criminal dedicada a delictes contra la propietat. Durant el procés d’identificació i la notificació de la detenció als Mossos d’Esquadra, s'ha pogut demostrar la seva falsa identitat i que també havia comès delictes a Catalunya, acumulant nombrosos antecedents. L’històric de delictes i la situació de fugitiu de la justícia el van portar a residir a Pineda on vivia discretament des de feia poc temps, per a poder desapercebut pels cossos policials.

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha felicitat els cossos policials i ha explicat que la detenció també ha estat possible gràcies a la col.laboració de veïns de Pineda que van advertir d'actituds sospitoses del detingut.