Vés al contingut
1

Educació proporcionarà al gener un criteri marc sobre la regulació del mòbil a escoles i instituts

ACN / Foto: Arxiu Ràdio Pineda

 

El departament d’Educació proporcionarà al gener un criteri marc sobre la regulació del mòbil a escoles i instituts de Catalunya. L’objectiu del departament és que els centres comencin a controlar-ne l'ús aquest curs i tots ho facin el curs vinent. La meitat dels centres educatius de Catalunya ja tenen una regulació pròpia. Ara es pretèn que arribi a totes les escoles i instituts amb uns criteris similars. El secretari de Transformació Educativa, Ignasi Garcia, ha explicat que l'objectiu de la conselleria és plantejar propostes de regulació.

 

La proposta tindrà en compte un informe que elaborarà el Consell Escolar de Catalunya, que ha engegat un procés participatiu per recollir opinions de docents, familiars i alumnes d’arreu del territori. Ho ha dit el president de l’entitat, Jesús Vinyes.

 

En el procés participatiu que conduirà el Consell Escolar de Catalunya hi participaran totes les entitats de la comunitat educativa. Un cop recollides les opinions, l'entitat analitzarà els resultats i concretarà una proposta de regulació recollint les demandes del sector. S'estima que el document s'aprovi al desembre i que arribi al gener a escoles i instituts.

 

El 52% dels centres ja tenien regulat l’ús del mòbil a finals del curs passat

En una enquesta duta a terme als centres educatius de Catalunya a finals del curs 2022-2023, el 52,7% de centres van manifestar que ja tenien regulat l’ús del mòbil a les seves normes de funcionament (NOFC). D’aquests, un 44% no permeten l’ús del mòbil i un 26% no en permeten l’accés al centre. En canvi, hi ha un 67% de centres que permeten l’ús en moments puntuals, a criteri dels docents: un 46% a qualsevol aula si és amb finalitats educatives; un 16% en zones assenyalades; un 12% a l’esbarjo, i un 3% de forma lliure. La taxa de resposta de l’enquesta va ser del 85,7%.