Vés al contingut
1

Es redueix la criminalitat a Pineda durant el primer semestre de 2023

Foto: Arxiu Ràdio Pineda / Ajuntament


Es redueix la criminalitat a Pineda durant el primer semestre de 2023. Les dades recollides pel Ministerio del Interior situen Pineda de Mar com una de les poques excepcions en un entorn on la criminalitat ha crescut. En total, a Pineda s’ha reduït la criminalitat en un 9,2% la criminalitat global, disminuint en un 14,5% la criminalitat convencional.

 

Aquestes xifres es desprenen de les dades que publica el Ministerio del Interior, sobre les infraccions penals registrades als municipis de més de 20.000 habitants de tota Espanya. Les xifres, recollides pels diferents cossos policials que intervenen al municipi, situen en 704 les infraccions penals comeses al municipi durant el primer semestre de 2023, gairebé un 10% menys respecte les dades de l’any anterior.

 

La disminució del crim convencional contrasta amb un eventual creixement de la cibercriminalitat, que ha repuntat per culpa de les estafes cibernètiques, de les que se n’han registrat un total de 167.

 

Pineda, una de les poques excepcions

Les xifres registrades a Pineda contrasten amb les obtingudes als municipis de la província de Barcelona i Catalunya, on la

criminalitat ha augmentat un 8,8% i un 8,0% respectivament. En paraules de l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, «agraïm la

tasca de tots els cossos policials en la prevenció de delictes i destaquem eines com les càmeres de videovigilància, que han

estat decisives tant per resoldre crims com per evitar-ne».