Vés al contingut
1

Segons el Departament de Territori, Arts d'Estiu no ha acreditat «cap mesura correctora significativa d'impacte acústic”

 

Fonts del Departament de Territori han explicat a l’ACN que l’organització del certamen va presentar un estudi d’impacte acústic, necessari per rebre els permisos, fora de termini. Segons les mateixes fonts, Acció Climàtica va valorar que aquest darrer informe acústic no conté mesures correctores de l’impacte. Segons diu, l’estudi aportat, malgrat reconèixer l’important impacte acústic que generarà l’activitat, no acredita que s’utilitzin les millors tècniques disponibles existents per complir els objectius de qualitat acústica, no fa cap estudi d’alternatives i no preveu cap mesura correctora significativa”.


 

Acció Climàtica del Departament es va adreçar a l’Ajuntament de Pineda el 21 de juliol oferint-li la possibilitat que, “en el termini màxim de 5 dies presenteu les mesures correctores i/o al·legacions que considereu oportunes”. Un termini que -segons l'ACN- ja va expirar sense resposta.


 

Queixes veïnals

Les mateixes fonts han explicat que s'han rebut 52 queixes i denúncies de veïns per soroll excessiu i molèsties durant el tràmit d’audiència, i que l’any 2022 la celebració del festival juntament amb el Pshicobilly i les Barraques, va provocar moltes queixes dels veïns «per l’excessiu soroll». Segons ha publicat l'ACN, el Departament fa èmfasi en què en una reunió celebrada el 22 de novembre del 2022 entre representants del Departament de Territori amb membres de l’Ajuntament de Pineda i altres intervinents, ja es va posar de manifest la necessitat de presentar un estudi d’impacte acústic suficient i actualitzat.