Vés al contingut
1

S'anul·la 12ena edició de l'Arts d'Estiu

 

 

El Festival Arts d’Estiu de Pineda no es celebrarà segons ha fet públic avui la pàgina d'Instagram d'Arts d'Estiu. L'Ajuntament de Pineda també ha emès un comunicat que s'expressa en els mateixos termes. Segons s'ha publicat, el Departament de Territori no ha donat el permís per fer el festival a la platja dels Pins. Segons s'ha sabut tot es fonamenta en l’impacte acústic dels concerts, que l’any passat va provocar les denúncies d’alguns veïns de la zona i un requeriment del Síndic de Greuges. Anys enrere també hi havia hagut denúncies de veïns per sorolls i per altres aspectes.

En el comunicat, s'assegura que «s'ha treballat per re-dibuixar el festival amb una nova proposta per ajustar-la a totes les peticions i requeriments, limitant el nombre de concerts, la sonometria i en tancament del recinte a les 12 de la nit». Tot i els esforços -segons diu el comunicat «no ha estat possible».

Segons l'organització hi havia un 70% de les entrades venudes i «a 10 dies de l'inici dels concerts, no hi ha capacitat de maniobra ni alternativa per fer el festival».


 

També s'ha anunciat que diverses actuacions previstes a l’Arts d’Estiu s'han traslladat al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Són els concerts de Carlos Rivera, Rozalén, Sopa de Cabra i els Amics de les Arts + The Tyets. Justament, Carlos Rivera obria el festival el proper 2 d'agost a Pineda, que no es podrà fer.

L’import de les entrades de les actuacions cancel·lades es tornarà íntegrament amb el mateix sistema de pagament durant els propers dies.

L’ajuntament de Pineda assegura que continuarà treballant per la celebració d’esdeveniments que dinamitzen i posicionen el municipi, «molt positius per la promoció econòmica local i cultural de Pineda».


 

Arts d'Estiu demana disculpes

Asseguren que demanen disculpes al públic per ser «la principal víctima». També als artistes, als proveïdors que han confiat en el festival, que «ara es queden amb poques possibilitats de re-ubicar concerts o treballadors». També fan un agraïment als patrocinadors del festival i al «poble de Pineda per fer-se seu el festival».

En el comunicat asseguren que «continuaran treballant per que Arts d'Estiu torni a ser el festival per excel.lència de les nits d'agost al Maresme».


 

https://www.artsdestiu.com/ca/es-cancella-la-12a-edicio-del-festival-arts-destiu


 


 

 

 

Aquí pots conèixer la programació del Festival de Porta Ferrada amb els concerts re-programats d'Arts d'Estiu.