Vés al contingut
1

L'Aplec de l'Erola omple de música i cultura popular Hortsavinyà

 

 

L'Aplec de l'Erola s'ha celebrat aquest diumenge amb actes culturals i festius que sempre tenen molt bona acollida, amb música tradicional, gegants, un mercat artesà, la missa a Sant Llop, i moltes més activitats. I la novetat ha estat el bateig de la nova campana de l'ermita de l'Erola. Al matí també s'ha fet la ruta guiada pels Camins de Bast amb sortida de Cal Capità, una ruta històrica que encara es fa servir per baixar a peu d'Hortsavinyà a Pineda.

S'ha fet l'estrena de la campana de l'Erola que s'ha instal.lat dins l'ermita i que es podrà tocar des de l'exterior. S'ha fet un petit vers que explica que cal estirar 'la cua llobatera' per ser beneït. El motiu és que el patró d'Hortsavinyà és Sant Llop. El vers està dedicat sobretot als veïns, excursionistes i ciclistes, ja que l'Erola és sempre un punt neuràlgic del Montnegre.


 


 

També ha actuat la Cobla Tres Quarts de Deu, s'han fet partides de bitlla catalana i un mercat de productes del Montnegre com ara cervesa artesana, formatge i altres. Han actuat els gegants de Gegants de Pineda, Santa Susanna i de Palafolls, que han fet balls i cercavila fins l'Erola.

La festa l'ha tancat la banda 'The Sun Cats' que fa versions de temes clàssics i que destaca per qualitat en la seva interpretació.


 

L'Aplec de l'Erola està organitzat per un grup de persones voluntàries de diverses entitats com ara el Cau de Pineda o el Centre Excursionista Montpalau Team.

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

1

 

 

1

 

 

1