Vés al contingut
1

La Mostra de Teatre de Pineda abaixa el teló a l’aparador de teatre més gran d’Europa

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ les entrevistes

 

 

Aquest dilluns s’ha posat punt i final a gairebé 4 dies de teatre a Pineda, on s’ha pogut veure prop de 80 espectacles repartits per molts espais del municipi. Hi han participat 70 companyies d’arreu de Catalunya, però també d'altres punts de l'Estat, i també de França, Itàlia, Bèlgica o Lituània, entre altres. L’acte central s’ha fet aquest diumenge amb la presència del president de la Generalitat Pere Aragonès a la Sala Sindicat, on s’ha fet entrega dels Premis Arlequí. El president Aragonès ha destacat la tasca que fan les entitats i les agrupacions teatrals com a motor cultural del país per fomentar i acostar l’accès a la cultura.

 

2

 

De la seva banda, l’alcalde de Pineda Xavier Amor, ha fet una valoració positiva de La Mostra destacant la dedicació i l’esforç de tothom per fer-la créixer.

 

3

 

L'alcalde també ha dit que «va més enllà de la cultura I a Pineda no hi ha places hoteleres buides». Ha explicat que Pineda experimenta un gran dinamització econòmica I tothom en surt beneficiat. Segons ha afegit, «cal deixar enrere les dificultats i fer entre tots un poble millor» i per això ha convidat a gaudir de les expressions artístiques i ha fet un agraïment a qui ho ha fet possible.


 

La presidenta del Centre Cultural, Esther Deprius, també ha fet una valoració molt positiva de l’edició d’aquest any i ha destacat el paper dels voluntàris i voluntàries que l’han fet possible.

 

3

 

Toni Font, president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya s’ha mostrat molt satisfet de La Mostra. Ha destacat la bona acollida que té a Pineda i aquest any, dins el marc del Pineda Mar de Flors.

 

4

 

Ràdio Pineda també hem parlat amb algunes companyies de teatre de Catalunya que han participat a la Mostra. Han valorat l’ambient i la convivència i el fet de compartir el teatre amb altres companyies.

 

Aquest any també s’ha pogut veure espectacles de carrer aprofitant les composicions florals del ‘Pineda Mar de Flors’. L’acte central es va fer diumenge amb l’entrega dels Premis Arlequí amb la sala Sindicat plena de gom a gom.


 

 

El consistori rep el President de la Generalitat Pere Aragonès

L'acte s'ha fet coincidint amb la celebració de La Mostra a Pineda. L'alcalde de Pineda ha dit durant l'acte que a Pineda «els darrers anys han passat moltes coses que s'han fet entre tots, destacant el nou habitatge públic que es farà properament gràcies a la Generalitat i el nou ambulatori de Pineda». També ha dit que «parla sovint amb el president i que Pineda necessita més places públiques de residència per a la gent gran». També ha demanat polítiques per reduir els efectes de la sequera i per tant, «que la depuradora pugui tenir el terciari per reutilitzar les aigües per un bé general». En el seu parlament final ha agraït a la Mostra i l'esforça per dur-la a Pineda.


 


 

Aragonès ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament de Pineda

En el seu parlament ha dit que «se sent a casa amb gent honesta i apassionada per la vida i la solidaritat» i ha destacat el patrimoni de Pineda I ha parlat de les entitats i un poble «orgullós del que és» i ha demanat una «vida digna de llibertat». També a dit que «ell no ha canviat a Pineda» i ha animat a treballar pel poble, cadascú des del lloc que ocupa. Ha dit que els projectes comuns fan una tasca important. També ha explicat que el seu govern «treballa perquè el país sencer funcioni, sobretot en la sanitat pública  amb més recursos». També ha afegit que «seguiran fent més habitatge social i potenciaran els serveis públics per generar prosperitat». Finalment ha agraït l'hospitalitat i ha dit que estava molt content de tornar a ser a la sala de plens.


 

També ha saludat a gent pel carrer i a grups de teatre que actuaven a Pineda. En l'acte també hi eren tots els portaveus dels grups municipals i responsables de La Mostra, entre altres. Pere Aragonès ha rebut de l'Ajuntament un detall obra del pinedenc Joan Rodés.