Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Somiem en grans reptes, però no ens oblidem de gaudir del camí per assolir-los»

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

 

Xavier Amor va fer ahir la conferència 'Ho tenim clar. Parlem del futur de Pineda'. La xerrada va omplir l'Auditori i segons va dir, «volia compartir els projectes, reptes i oportunitats que té Pineda». A l'acte hi va ser present, entre altres, l'expresident de la Generalitat José Montilla, Pere Navarro, Delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Antoni Fogué, expresident de la Diputació de Barcelona, Manuela de Madre, que va ser alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Joan Rangel, que va ser alcalde de Caldes d’Estrac, Delegat del Govern i Diputat al Congrés, i també diversos representants de la PIMEC i d'empreses destacades de Pineda i la comarca. La presentació va anar a càrrec de Jaume Casals que va definir el poble de Pineda i el seu patrimoni.

 

1


L'expresident de la Generalitat José Montilla, ha dit que «Xavier Amor té un projecte i ho ha demostrat durant molts anys». També ha dit que «el coneix i vol un futur millor per Pineda».

Pere Navarro, Delegat del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha dit que «Amor està implicat amb el seu poble i -ha dit que- té un projecte de futur que mostra cap a on vol anar».

Xavier Amor ha dit que «ha recollit demandes de la gent i el projecte només busca un futur millor per Pineda». Ha afegit que «vol treballar per un projecte comú amb una idea que busca tenir consens». A l'acte també hi havia membres d'altres partits polítics locals.


En el seu parlament, Xavier Amor va anunciar la segona part de les obres de la depuradora per fer el terciari.  Ha recordat moments passats i reconeixement als polítics d'altres administracions que han estat presents a l'acte. Ha destacat l'experiència en el seu mandat i haver superat les crisis com la pandèmia o com a poble acollidor d'exiliats de guerra. Ha dit que «és un moment d'oportunitats amb l'economia municipal sanejada i amb projectes que es poden tirar endavant amb el recolzament de lleis». Ha destacat la llei contra ocupacions i per evitar la reincidència de delictes i també ha demana tenir «orgull de poble,  i fer grans projectes a Pineda».

 

1
 

Ha dit que està il·lusionat per fer el municipi del futur i ha desgranat el seu projecte en set eixos


 

Pineda acollidora i d'oportunitats.  Les persones primer. Va dir que vol impulsar polítiques per les famílies que poden tenir alguna necessitat i la defensa de la tarifació social. També ha fet una defensa de l'envelliment actiu I les places públiques a residència de gent gran. Ha dit que cal millorar l'administració i fer-la més àgil i ha anunciat el projecte per tenir una finestra única per tramitar ajuts i llicències i impulsar les regidories de barri.


 


 

Gaudir dels espais. «El carrer també es casa nostra i cal millorar la recollida de residus i incentivar qui ho fa bé». Ha dit que vol crear més espais per a infants i nous sistemes de neteja viària més moderns. També ha destacat el pla de voreres i de carrers i ha anunciat la remodelació de la plaça de les Mèlies amb plataforma única.


 

Suport a les entitats. Acompanyar-les i fer equip i potenciar les diferents arts i esports i protecció de la salut. També ha defensat fer festivals i d'esports i tenir equipaments a 15 minuts a peu. Demanaran a la Generalitat l'edifici del CAP i volen crear una illa cultural a les Mèlies. També ha dit que cal millorar l'entrada a Pineda des del Centre Cultural, i ha dit que volen obrir la casa del Dr. Bartomeu al poble.


 

Sostenibilitat.  Actuar a nivell local i projecte per pacificar la N2 amb carril bici i enllaç mar muntanya per la Riera de Pineda. També ha dit que defensa fe un enllaç per la C32 sempre que es respecti el medi natural. També ha dit que cal un servei de bicis elèctriques compartit amb altres pobles de l'Alt Maresme.


 

Patrimoni.  Ha destacat la compra de l'aqüeducte i ha dit que cal fer refugis climàtics a les places de Pineda. Ha anunciat una caldera de biomassa a Can Xaubet i plaques solars i un estudi de propostes per trobar solucions a la façana marítima que es presentarà aviat.


 

Oberts al mar. Ha dit que el passeig Marítim ha de ser eix vertebrador i cal fer-lo tot de nou encara que es trigui 8 anys a fer-lo. Ha parlat del parc central al PP1, amb espais culturals  esportius cases i un hotel entre altres. També ha dit que vol potenciar els esports al mar i fer equilibri entre l'oci i el descans així com consolidar l'espai de la platja.


 

Motor econòmic.  Ha destacat tots els esdeveniments i oficines de les administracions que té Pineda per tenir capitalitat a l'Alt Maresme. També ha dt que calen nous usos i potenciar el turisme familiar i esportiu.  Ha fet un agraïment al sector privat i ha dit que vol «revolucionar el comerç local i ajudar en el lloguer de locals».


 

Seguretat.  Les dades són bones però cal sentir-se segur -segons ha dit- i ha afegit que la seguretat també vol dir tenir serveis i sentir-se més lliure. Ha anunciat més càmeres, app per denunciar incidències i fer tasques per eliminar incivisme a Pineda. Ha dit que «no es pot normalitzar l'ocupació i te esperança que les lleis ajudin als ajuntaments».


 

Va acabar el parlament dient que «tot això va de Pineda i caldrà ser molt exigents, però val la pena dedicar la vida a aquest projecte».

 

1

 

1