Vés al contingut
1

Raimon Miranda i Marta Fornieles presenten una nova obra al premi Sant Joan de novel.la

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Es tracta de la novel·la històrica 'Les cròniques d'Aspàsia i Perícles' que tracta de la vida d'aquesta dona que va ser una de les artífex de la democràcia a l'antiga Grècia, que ha arribat fins els nostres dies. La història oficial no l'ha reconegut suficientment i en canvi sí que han reconegut els altres sis homes que van ser els pares de la democràcia actual. Ho ha dit Raimon Miranda en una entrevista a Ràdio Pineda.

També han explicat que «també en temps antics hi havia enemics polítics tal i com passa ara, amb diferents partits que sovint actuen per fer-se mal entre ells». Ha dit que «és una justícia històrica recordar la seva memòria». Marta Fornieles ha explicat que «s'han documentat durant mesos per fer el llibre» i ha dit que «en termes generals el nostre sistema democràtic s'assembla força a l'antic, malgrat les diferències evidents per la pròpia evolució tecnològica i els canvis socials.

També han explicat que la idea de fer la novel.la a quatre mans és molt creatiu i emocionant i gratificant.

 

1
Aspàsia de Mileto, Font: Wikipedia


 

Raimon Miranda ha dit que «és un repte fer el treball i ara volen que es pugui publicar i divulgar la seva figura». Han dit que «han fet una recreació política de la època que va viure». Ha afegit que «ha estat un altre cas d'una dona oblidada que va significar un avenç històric que encara perviu entre la nostra societat perquè mantenim un sistema democràtic en la organització política i social».

 

El premi el convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, que promouen el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, amb la finalitat de fomentar l’escriptura, així com la lectura en català. Aquest guardó és un dels pocs de la seva categoria i dotació que admet obres de les diferents modalitats de prosa literària (novel·la, narració, relat de viatges, memòries, biografia, diari, etc.), inèdites i escrites en llengua catalana, independentment de quina sigui la nacionalitat o residència de l’autor.