Vés al contingut
1

Xavier Amor (PSC), crític amb l'oposició: «M'han decebut»

 

Escolta AQUÍ L'ENTREVISTA

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha tancat avui el cicle d'entrevistes als portaveus dels grups municipals que ha fet Ràdio Pineda. Ha parlat del pressupost 2023, aprovat ahir, i també del seu punt de vista sobre el paper de l'oposició. Ha anunciat a Ràdio Pineda que «el pressupost servirà per prioritzar l'atenció a les persones i és de 35,8M€», destacant que el mandat ha estat marcat per la pandèmia. Ha qualificat el pressupost com a molt important davant la situació econòmica actual, després de pandèmia de la Covid, i ara amb la crisi econòmica derivada en part per la guerra a Ucraïna. Ha dit que «és un pressupost que significarà un canvi. Ha demanat «millora de l'espai públic i la neteja, el manteniments dels serveis sense pujar preus, la seguretat i caminar cap a la sostenibilitat».

Ha explicat que «l'Ajuntament haurà de fer front a les despeses corrents, personal i altres obligacions, però es mantindran els serveis sense pujar preus».


 

Del pressupost de 2023 ha destacat la inversió a Pineda 17 M€ comptant també amb el nou CAP que farà la Generalitat i el pont soterrat a la Platja dels Pins a càrrec dels Next Generation. Quatre milions més son del pressupost municipal de 2023 de l'Ajuntament, 4 més són diners que provenen del pressupost de 2022 amb obres que es faran durant l'any que ve.

També ha dit que «han tingut entrebancs en obres com ara la Biblioteca de Poblenou i també el passeig de Poblenou, però finalment tiren endavant les properes setmanes». En el cas de la Biblioteca de Poblenou, les obres van a càrrec d'una empresa de Pineda i s'ha compromès a acabar-la en quatre mesos.


 

"L'oposició m'ha decebut"

S'ha mostrat crític amb algunes opinions de l'oposició, i ha dit que «han fet arguments molt contradictoris i -ha dit- que el decep que hagin votat en contra per un vot ideològic». En aquest sentit ha dit que «l'ha dolgut que ERC-JxP hagi votat en contra del pressupost pel projecte que Pineda tingui una oficina de la Policia Nacional per a cursar DNI's». Ha defensat que «és un servei més, igual que la Oficina que té la Generalitat a Pineda per al Departament de Benestar i Família». Ha dit que considera que no és un bon estil de fer política.

Xavier Amor ha recomanat a la oposició que «escolti més la gent del carrer i ha dit que d'aquí a sis mesos, es veuran els resultats a les eleccions». Ha dit que «hi ha molts de temes per treballar a Pineda i el govern aposta pels serveis, i per això l'ha sorprès i l'ha decebut el vot negatiu d'ERC-JxP, i ha dit que esperava com a mínim, l'abstenció, igual que la resta de partits».

Ha detallat que el pressupost «és molt més que un projecte per disposar d'una oficina de Policia Nacional a Pineda per un sentit pràctic i donar un servei més a Pineda». Ha dit que «el pressupost és molt més com ara les millores a Can Xaubet, la rehabilitació de patrimoni històric com ara Sant Rafel, la reforma del Nino Buscató per ampliar l'espai de joc a les pistes, entre moltes altres que l'equip de govern ha escoltat».

Ha dit que «cal revisar el pla general urbanístic de Pineda i caldrà fer pactes». Ha demanat «als grups polítics una mirada ampla i mirar-se bé les xifres i més dedicació».


 

Presentació del Nadal a Pineda

També ha anunciat que aquest dimecres a les 7 de la tarda es presenta el Nadal a Pineda a l'Oficina de Turisme. Serà una presentació pública per a tothom.

Ha volgut donar un missatge a tots els veïns de Pineda perquè «ens dediquem temps perquè això és molt important». També ha demanat «fer el millor regal, que és estar amb els teus familiars perquè és el més important que tenim».


 

Xavier Amor del PSC ha tancat el cicle d'entrevistes als portaveus municipals

Ràdio Pineda ha fet un nou cicle d'entrevistes als i les portaveus polítics a Pineda amb representació a l'Ajuntament a sis mesos de les Eleccions Municipals. Podeu recuperar les entrevistes a www.radiopineda.cat