Vés al contingut
1

Vaga a escoles i instituts aquests dimarts i dimecres amb l'avís de més aturades

Vaga a escoles i instituts aquests dimarts i dimecres amb l'avís de més aturades. L'última reunió, celebrada dilluns, també va acabar sense acord i amb tots els sindicats de l'ensenyament reclamant novament la destitució del conseller Gonzàlez-Cambray.

 

A Pineda hi ha alguns centres on la vaga s'ha fet notar. Aquest és el cas de l'escola Mediterrània, on ha treballat només el professorat de serveis mínims, i a l'escola Poblenou, on la participació s'acosta al 50%. A l'Institut Euclides secunden la vaga un terç del professorat i a l'Institut Pineda una quarta part, tot i que en el cas de l'Institut Pineda, la majoria d'alumnes fan vaga. En d'altres centres, el seguiment és més baix. Des d'alguna escola han expressat a Ràdio Pineda que la participació ha disminuït pel fet que tants dies de vaga suposa una retallada important del sou dels mestres. Ara els sindicats demanen que demà sigui el dia amb més seguiment.


 

I és que els sindicats han mantingut la vaga fixada després de titllar "d’engany" les quatre sessions de mediació que s’han fet al departament de Treball amb Educació. Així, lamenten que les posicions continuen molt allunyades i denuncien la “incapacitat negociadora” de la conselleria d'Educació.

El departament, per contra, defensa que ha fet “els moviments necessaris” i sosté que no es poden atendre les demandes dels sindicats “totes i al mateix temps” .