Vés al contingut
1

Els Mossos d’Esquadra detenen dues dones per dos furts i dues estafes bancàries a l'Alt Maresme

Les detencions van ser dilluns a Calella. Es tracta de dues dones de 23 i 30 anys, detingudes com a presumptes autores de dos delictes de furt i estafa bancària. Els mossos van iniciar la investigació policial que ha permès resoldre el cas arran de dues denúncies interposades per dues víctimes d’edat avançada. En tots dos casos el modus operandi va ser similar.

Segons han explicat des de Mossos, les detingudes primer aprofitaven la cua per treure diners del caixer o per pagar al supermercat per posar-se darrera de persones grans i veure el pin que marcaven a la targeta. Posteriorment, abordaven a les seves víctimes al carrer i, amb l’excusa de preguntar per una adreça, els furtaven la targeta. Tot seguit, feien els màxims reintegraments possibles. D’aquesta manera, els mossos van saber que havien comés dos furts el passat 17 de febrer a Malgrat de Mar i a Calella. En el primer, després de furtar la targeta a la víctima van fer un reintegrament de 1.500 euros mentre que en el segon van treure 500 euros amb la targeta de la víctima.

 

Gràcies a diverses gestions d’investigació, a un dispositiu policial de prevenció de furts a la zona centre de Pineda i també a una intervenció de la Policia Local de Malgrat, els investigadors van poder identificar les dues presumptes furtadores. A més, van comprovar que, per cometre els furts i no ser descobertes per la policia, les dones es canviaven de roba en diverses ocasions.

Finalment, els mossos van poder detenir les dues dones el passat dilluns al matí a Calella. Les detingudes, que acumulen una quinzena d’antecedents per furt, van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar i van quedar en llibertat amb càrrecs