Vés al contingut
1

Bullyng i Ciberbullyng: "El silenci o suport del grup reforça a l'agressor: cal parlar amb l'escola, Inspecció d'Ensenyament o Mossos"

El caporal Llorens Silva i l'agent Josep Pujadas, de la Policia de Proximitat

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Els agents de proximitat de Mossos d'Esquadra fan xerrades preventives i també actuen en casos de bullyng i ciberbullyng a les escoles i instituts. A l'Alt Maresme, fan xerrades a l'alumnat de sisè de primària de totes les escoles, ja que també hi ha casos d'assetjament escolar a Primària.

 

Ràdio Pineda ha dedicat aquesta setmana el programa Pineda Es Mou al bullyng i el Ciberbullyng, amb els agents de Mossos i el psicòleg Joan Roa. El caporal de Mossos, Llorens Silva, ha explicat que, a més de les xerrades preventives, es desplacen als instituts per actuar si es presenta algun cas.

 

El bullying té lloc en grups estables, on la víctima té poques possibilitats d’evitar els seus assetjadors, i l’agressor obté el suport d’altres membres del grup. L'agent Josep Pujadas ha explicat que els pares també són responsables, ja que han d'estar atents al que fan als seus fills. I en el cas del ciberbullyng, han controlar-los el mòbil. El psicòleg Joan Roa ha dit que l'assetjament escolar i el ciberbullyng poden tenir efectes molt dolorosos a les víctimes, i hi ha casos de suïcidi.

 

1
Els agents de Mossos i el psicòleg Joan Roa, amb Maria-Josep Hernàndez

 

Per això, el missatge per aquests casos és contactar amb l'escola o institut, amb Inspecció d'Ensenyament o amb Mossos, ja que "hi ha pares que han escridassat o amenaçat a les portes d'un centre educatiu, o han participat en converses de grups de whatsapp de pares i mares d'escola". També, conscienciar als fills que si són testimonis de casos de Bullyng, ho han de dir, perquè el silenci és una manera de donar suport a l'agressor o agressora.

 

Podeu escoltar el programa Pineda Es Mou, presentat per Maria-Josep Hernàndez, al servei de Ràdio a la carta de www.radiopineda.cat i APP als mòbils