Vés al contingut
1

El curs escolar 2022-2023 començarà el 5 de setembre, amb jornada intensiva tot el mes

Escola aloc. Foto: Arxiu RP

 

El proper curs escolar començarà abans: el dillluns 5 de setembre per als cicles d'infantil i primària i el dimecres 7 de setembre per a l'ESO, el batxillerat i l'FP. Ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa aquest matí. Durant el setembre hi haurà jornada intensiva a infantil i primària. Les classes seran de 09.00 a 13.00 i es garantirà el servei de menjador a tots els infants segons ha dit el conseller d'Educació.


 

A l'estiu hi haurà una setmana menys de vacances, però el nombre total d'hores de classe serà el mateix que en aquests curs. Hi haurà un dia més de vacances de Nadal i un dia extra de lliure disposició (es passarà de tres a quatre dies). D'aquesta forma, la reorganització del calendari escolar no suposarà un increment d'hores lectives.


 

Segons ha explicat Aragonès, és una mesura "pedagògica, social i de conciliació familiar". També éstà dirigida a la "igualtat d'oportunitats". El conseller d'Educació ha afegit que, amb aquest canvi, s'acosta el calendari escolar de Catalunya al d'altres països europeus.