Vés al contingut
1

Canvis a les escoles i instituts pel que fa a les proves COVID i a la quarentena

Foto: Ràdio Pineda/Escola Sant Jordi

 

 

Quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable, que pot ser un test d'antígens o una PCR, segons el cas.

 

A qui tingui la pauta completa se li farà un test d'antígens com a molt tard l'endemà de la notificació del positiu. Els no vacunats o amb pauta incompleta hauran de fer quarantena de 10 dies i PCR entre els dies 4 i 6, és a dir, que seguiran la mateixa pauta que la població general. El test d'antígens es farà es farà a les farmàcies que participen en el programa d'automostra supervisada. Les dades s'introduiran al sistema per fer el seguiment de l'estudi de casos i contactes.


 

A partir d'aquesta setmana, es tornen a fer proves PCR als contactes estrets de positius

Les persones vacunades amb pauta completa també es faran una prova PCR, però continuaran estalviant-se la quarantena. La PCR es farà entre els dies 4 i 6 posteriors al possible contagi, preferentment el quart dia. Segons Salut, això permetrà millorar la detecció de la variant delta, que té el pic viral més a l'inici. Les persones no vacunades o amb pauta incompleta de vacunació sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies i també se'ls farà una PCR entre els dies 4 i 6. Salut recorda que, sigui quin sigui el resultat de la prova, les persones a qui es prescrigui una quarantena l'hauran de fer.