Vés al contingut
1

'El manuscrito del barro' és el llibre protagonista del Recomana'm un llibre d'Anna Maria Mateo

 

Escolta aquí la recomanació del llibre.
 

 

Aquesta setmana 'EL MANUSCRITO DE BARRO' de Luis García Jambrina. Una novel.la històrica plena de misteri i aventures ambientada en el Camí de Sant Jaume del segle XVI. I que té com a protagonista al mateix Fernando de Rojas, autor de La Celestina. 


Sinopsis.

29 de maig de 1525. Un pelegrí és assassinat poc abans d'arribar a la ciutat de Burgos; es tracta d'una més d'una sèrie d'estranyes morts que es produeixen en les diferents etapes de el Camí Francès. L'arquebisbe de Santiago li demana a Fernando de Rojas que es faci càrrec de la investigació de el cas.

Haurà de fer el Camí de Santiago darrere de les petjades dels criminals i per a això comptarà amb l'ajuda d'Elías do Cebreiro, clergue i arxiver de la catedral compostel·lana. Durant el seu recorregut es trobaran amb tota mena de reptes i perills, s'endinsaran en llocs i misteriosos i coneixeran nombrosos viatgers, cada un amb el seu secret a sobre.


Gràcies a la seva acurada ambientació històrica, aquesta novel·la mostra una cara inèdita de la ruta jacobea en una època de gran turbulència en la qual el pelegrinatge està en dubte a causa dels irats atacs de Luter, els falsos pelegrins que s'aprofiten i les rivalitats entre aquells que tracten de controlar-la i treure benefici.

 

El manuscrit de fang no és només una novel·la d'intriga històrica plena de conflictes i sorpreses. És també un viatge a la recerca de la veritat i la transformació personal i una història d'amistat forjada en la duresa i les dificultats.