Vés al contingut
1

L'Institut Pineda aconsegueix el 2on accèssit als Premis Federico Mayor Zaragoza

 

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista a Júlia Deulofeu, Montse Huertas, Martina Vílchez i la directora de l'Institut Pineda, Pilar Tagua

 

Ha aconseguit el premi amb el vídeo 'Aprenent a caminar en el nou segle' dins la categoria de 1er cicle d'ESO. La XIV edició del premi s'ha celebrat a Tortosa i hi han participat les alumnes de primer d'ESO de l'Institut Pineda, Júlia Deulofeu, Montse Huertas i Martina Vílchez, acompanyades de la directora del centre, Pilar Tagua.

Les tres protagonistes han explicat a Ràdio Pineda que el treball «vol representar com una persona pot fer canvis per millorar el món» per exemple, consumint menys aigua o reutilitzant i reduint els materials d'un sol ús. Han dit que «tothom pot fer-hi molt» i han fet una crida a tothom per «ajudar a tenir un món millor». També han explicat que «són petits actes que són en realitat fonamentals».

També han explicat que «fer el projecte ha estat molt emocionant i per això conviden a altres alumnes i centres a participar-hi».

Des de l'institut, han felicitat a les alumnes pel seu treball, dedicació i implicació en fer el document, i pel reconeixement aconseguit. La directora de l'Institut Pineda, Pilar Tagua, ha dit que «les guanyadores del premi, però també en conjunt, tenen més consciència de la necessitat de tenir un món millor». Ha afegit que «s'ha fet molt de consumisme, i ara cal tornar enrrere per vetllar per la natura». S'ha mostrat molt contenta d'haver aconseguit el premi i ha dit que «no hauria estat possible sense la participació d'aquestes alumnes». La Júlia, la Montse i la Martina s'han mostrat optimistes «tot i queda molt de marge per millorar».

 

1

 

El premi es pot veure a l'entrada del centre escolar, juntament amb els altres guardons. El premi el van recollir a Tortosa, on també van coincidir amb altres alumnes d'altres centres i el missatge del mateix Federico Mayor Zaragoza, diplomàtic català que va ser Director General de la Unesco entre el 1987 i el 1999. El Premi Mayor Zaragoza porta per nom 'Salvem el Planeta!, Actuem ara, demà pot ser massa tard».

 

Aquí pots veure el vídeo presentat

 

1
Moment en que van rebre el guardó a Tortosa.