Vés al contingut
1

Salva la vida del seu nebot de 3 anys a Pineda, caigut accidentalment a la piscina de la casa familiar

Foto: Policia Local Pineda

 

Escolta AQUÍ l'entrevista al tiet, Albert Armengol; el caporal Javier Rumbado i l'alcalde, Xavier Amor

 

Els fets van passar diumenge a Pineda. La família va veure en un moment que el nen no hi era, van sortir a buscar-lo i el van trobar surant a la piscina de la casa, de cap per vall. El van treure de l'aigua en estat d'hipòxia i sense consciència. Gràcies a la ràpida actuació del tiet, que va fer maniobres cardio respiratòries, el petit, en Nil, va recuperar la consciència i van avisar els serveis d'emergència. Van arribar la Policia Local de Pineda, i tot seguit, dues unitats del SEM i l'helicòpter. Quan ha hi eren els serveis d'emergència va empitjorar i va fer una aturada cardíaca, que els metges van remuntar i estabilitzar. El van traslladar a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell on ha estat a l'UCI i després ha passat a planta. Durant aquesta setmana en Nil s'ha recuperat, es troba bé i és a punt de rebre l'alta.


 

Ràdio Pineda ha contactat amb la família. L'oncle del nen Albert Armengol ha dit a Ràdio Pineda que tot va passar en qüestió de moments, i no sap ni com va poder reaccionar. Ha parlat de la importància de tenir uns mínims de coneixements de reanimació, tot i que ha explicat que va actuar i va reaccionar per instint. «Tothom hauria de tenir nocions de salvament, sobretot qui té una piscina a casa. No hi penses».Albert Armengol ha ha expressat, en nom de la família, l'agraïment al Servei d'Emergències Mèdiques, a l'equip de l'Hospital i també a la Policia Local de Pineda i a l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que els van assistir i van estar en contacte en tot moment. També als seus veïns.

 

De la seva banda, el caporal de la Policia Local que els va assistir, Javier Rumbado, ha destacat la interveció del tiet de Nil, «aquí és l'heroi de tots, va saber reaccionar».  També l'alcalde, Xavier Amor, ha tingut paraules de felicitació per l'Albert Armengol i ha dit que el més important és que el Nil està recuperat. Ha destacat la importància que tots pogéssim tenir coneixements de primers auxilis, almenys per tenir nocions de com afrontar una situació així. Precisament, amb la instal·lació dels aparells DEA a Pineda hi ha previst programar cursos oberts a la ciutadania per tenir aquesta formació