Vés al contingut
1

Desmantellat a Pineda un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna i de marihuana

Fotos: Mossos d'Esquadra / Ràdio Pineda


 

La investigació ha estat coordinada entre agents de la Unitat d’Investigació d’Arenys de Mar i per la Policia Local de Pineda. Tres dels quatre homes que han estat detinguts per aquests fets, se’ls investiga també per una temptativa d’homicidi, lesions i per amenaces. Els tres integrants del grup han ingressat a presó i un altre home, que ha estat detingut per col·laborar-hi, ha quedat en llibertat amb càrrecs


 

Les detencions es van fer dijous al matí deforma coordinada entre Mossos i Policia Local. Són quatre homes, d’entre 24 i 30 anys, de nacionalitat marroquina. Segons els Mossos, tres dels detinguts formaven part d’un grup criminal especialitzat en delictes contra la salut pública i també se’ls atribueix un delicte d’homicidi en grau de temptativa, lesions, amenaces i un delicte d’obstrucció a la justícia. El quart home detingut havia col·laborat amb el grup en un robatori violent amb lesions.


1

1

 

A principis d’any, els investigadors van tenir coneixement que en un pis ocupat de l’avinguda del Carme de Pineda presumptament s’hi estaven venent drogues. El degoteig d’entrades i sortides de gent eren constants i sovint els compradors sortien amb les paperines a la mà, sense molestar-se en amagar-les segons han explicat els Mossos d'Esquadra.

Els agents van iniciar una investigació del presumpte pis franc i van confirmar que diverses persones sortien del pis després de comprar drogues, també van comprovar que les quatre persones que hi vivien tenien antecedents policials per delictes contra la salut pública.


 

Se'ls relaciona amb altres delictes

La investigació va permetre resoldre un fet succeït l’octubre de l’any passat en què un home va ser llançat pel forat de l’escala d’un tercer pis a la mateixa avinguda del Carme. La víctima va patir lesions greus en la caiguda. La víctima va relatar que l’agressió s’havia produït per discrepàncies amb altres persones que compartien el pis ocupat i que compartia amb ells, ja que rebien múltiples visites de persones que venien a comprar drogues. De fet, el noi relatava que també havien amenaçat de mort un familiar seu que va intentar ajudar-lo a emportar-se les seves coses del pis. En aquell moment els agressors van desaparèixer sense ser identificats. Els agents, arran de la investigació per tràfic de drogues, van relacionar el grup criminal amb aquesta agressió.


 

Al grup, a banda del tràfic de drogues, se’l relaciona amb diverses agressions, com una del mes de febrer quan un comprador va recriminar al grup que el que li havien venut no era cocaïna i com a conseqüència el van colpejar amb una cadena gruixuda i li van fer contusions de diversa gravetat a les extremitats. Els autors van ser detinguts per aquests fets.


 

Presó per tres dels detinguts

Per tots aquests indicis, el jutjat número 3 d’Arenys de Mar va autoritzar una entrada i registre al domicili del grup el dia 11 de març. Dins del pis els agents van localitzar 40,8 grams de cocaïna en roca, 63,04 grams de marihuana i 71,10 grams d’haixix, també van localitzar una bàscula de precisió i 2.255 euros.

 

1
Foto: Ràdio Pineda

 

1

 

1

 

 

1

 

 

Dins del domicili es van detenir a quatre membres del grup criminal

 

Els arrestats van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia d’Arenys el divendres 12 de març. El jutge va decretar presó per tres d’ells i llibertat amb càrrecs pel quart detingut.