Vés al contingut
1

Alícia Romero (PSC): «Salvador Illa vol fer un govern de diàleg i consens per fer polítiques progressistes»

 

Foto d'arxiu.

 

Escolta aquí l'entrevista

 


 

Ràdio Pineda ha entrevistat a la diputada i candidata nº6 del PSC, Alícia Romero dins del cicle d'entrevistes amb motiu de les eleccions del 14F. Alícia Romero ha dit que les propostes del PSC es basen en els eixos de la co-governança federal, serveis públics, feminisme, ecologisme, desenvolupament econòmic, innovació i indústria. Ha dit que «cal reactivar l’economia amb un govern que faci una gestió política eficaç» i superar la fase del procés independentista.

També ha dit que «tenen la il.lusió del canvi i adreçar-se sobretot als indecisos». Ha dit que «volen fer un govern dialogant i progressista amb empatia des de la Generalitat» i ha dit que «el PSC vol consensuar els acords per millorar la igualtat entre els catalans, i reduir la pobresa que ha crescut els darrers anys».

Ha dit que «el més important ara es poder reactivar l'economia gràcies a la vacunació de la població» però caldran més ajuts directes i més eficients i tenir una economia més innovadora i poder arribar també a les petites empreses. Ha afegit que «cal crear llocs de treball com a una de les prioritats juntament amb l'educació i la salut, per millorar el sistema».

Ha parlat de la situació de l'Hospital de Calella, que necessita inversions segons ha assegurat. Volen destinar el 3% del PIB al sector de la salut i poder ampliar plantilles als ambulatoris i hospitals, amb més recursos. Ha explicat que «ja van presentar una esmena el 2020 per destinar més recursos a l'Hospital Sant Jaume de Calella i són defensors de la sanitat pública, apostant per la seva ampliació i també a l'Hospital de Mataró».


 

Ha dit que «el Maresme necessita més pressupost i -ha dit- que els darrers governs ha rebaixat la quantia que s'hi ha dedicat». També ha parlat de la necessitat de millorar la mobilitat a la comarca, i també de la C32 o la via del tren, o l'existència de 'barracons' en algunes escoles del Maresme. Ha assegurat que «el PSC podrà canviar aquesta situació».

Pel que fa a l'economia a l'Alt Maresme, destaca la necessitat de fer canvis en el sector del turisme i «espera que a l'estiu hi pugui haver mobilitat per recuperar l'arribada de turistes». Tot i això ha dit que «alguns canvis han arribat per quedar-se i per tant caldrà pensar bé quin model cal fer en un futur». Ha proposat més inversió en el sector del turisme i poder aprofitar els recursos europeus en aquest àmbit fent una «aposta clara per la seva modernització i per l'ecologia».

Ha afegit que «el Maresme té moltes possibilitats per a poder oferir una gran oferta turística preservant el medi, com per exemple, el Delta de la Tordera, per convertir-lo en un espai atractiu». També ha dit que «cal protegir la gastronomia i la cultura».


 

Alícia Romero ha dit que «volen arribar primers i per tant guanyar les eleccions i presentar-se a la investidura» i per això ha fet una crida també «als votant de Xavier Amor, que igual que Illa és un solucionador de problemes». Ha afegit que altres prioritat són la reconstrucció social i la reactivació econòmica i la superació del procés independentista.


 

Ha dit que Salvador Illa és «honest, humil i que escolta amb molt de respecte, a més de ser molt treballador». Ha dit que «la gent el coneix «perquè durant un any ha entrat a totes les cases» i només vol explicar el seu projecte «sense fer atacs a la resta de forces polítiques». Ha afegit que «podrà solucionar molts dels reptes que té Catalunya».

Alícia Romero ha demanat el vot pel PSC fent referència a la confiança que fa la població de Pineda per Xavier Amor, i els ha comparat, dient que «sap quin són els problemes de la gent». Ha afegit que «Catalunya és un país potent amb molts de valors i ara cal posar-se a treballar perquè sigui una potència econòmica com havia estat».