Vés al contingut
1

Alícia Romero (PSC): "Si s'haguessin suspès només per motius epidemiològics s'haguessin convocat en 5-6 setmanes, no d'aquí a quatre mesos"

 

 

Foto d'arxiu.

 

Escolta aquí l'entrevista


 

La diputada del PSC, Alícia Romero, ha dit que el pic de la pandèmia s'especula que serà aquesta setmana, i per tant, no calia esperar tant per ajornar les eleccions. Ha dit que «Catalunya no té Llei Electoral i per tant ha de ser la JEC qui prengui la decisió». Ha afegit que «les eleccions es van convocar automàticament per llei i per això hi ha dubtes sobre si es poden posposar o no amb base jurídica». El PSC es planteja un recurs i assegura que «ningú sap dir com estarà l'epidèmia el dia 30 de maig».

Alícia Romero ha dit que «no cal esperar quatre mesos per ajornar les eleccions i per això considerem que es podrien fer durant el mes de març». També ha dit que «estan en contra de les eleccions al maig perquè hi ha consideracions partidistes en la decisió».

També ha dit que la campanya havia de començar en quinze dies i per tant, la decisió final es coneixerà molt aviat. També ha defensat Salvador Illa com a candidat i ha dit que «serà el candidat a la Generalitat pel PSC i no volem parlar 'd'efecte Illa, sinó de 'factor Illa'».