Vés al contingut
1

"L'alumnat està complint i tenen consciència de les mesures de prevenció per la COVID-19"

Aula de primer de Batxillerat de l'Institut Pineda 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Pilar Tagua, directora de l'INS Pineda

Escolta AQUÍ l'entrevista a Elisabeth Andreu, directora de l'INS Joan Coromines

Escolta AQUÍ l'entrevista a Manu Noguerol, director de l'INS Euclides

 

 

Els instituts de Pineda fan un bon balanç dels primers dies d'inici del curs escolar, destacant especialment la bona actitud de l'alumnat i l'esforç del professorat i del conjunt del personal que hi treballa, com ara administratius i conserges. Així ho han explicat a Ràdio Pineda la directora de l'Institut Joan Coromines, Elisabeth Andreu, la directora de l'Institut Pineda, Pilar Tagua, i el director de l'Institut Euclides, Manu Noguerol. Han posat en relleu que els joves estan complint les indicacions que els donen i als instituts no han tingut cap problema perquè els alumnes portin la mascareta, que ara mateix és obligatòria.

 

1
Aula d'ESO a l'INS Coromines

 

La directora de l'Institut Pineda, Pilar Tagua, ha dit que estan molt contents de l'actitud que estan tenint els alumnes perquè estan complint i tenen consciència. La directora de l'Institut Coromines, Elisabeth Andreu, ha explicat que després de dies de molta angoixa per tenir-ho tot a punt, estan més tranquil·les veient la bona resposta de l'alumnat i dels equips de treball. També han destacat que els joves, a més, han vingut amb ganes. La directora de l'Institut Joan Coromines, Elisabeth Andreu i la directora de l'Institut Pineda, Pilar Tagua també han destacat la importància del suport de les famílies. El missatge és "anar tots a una, i les coses sortiran bé".

 

1
Aula de Batxillerat a l'INS Pineda

 

Els instituts segueixen totes les indicacions del departament d'Ensenyament i de Salut. A l'Institut Coromines tenen una àmplia ofera educativa, ja que adiferència dels altres dos instituts, tenen alumnes de tres cicles formatius. Els cicles fan classe a la tarda i no coincideixen amb l'alumnat del matí. Els cicles de Grau Mitjà han començat aquesta setmana i els de Grau Superior començaran la setmana vinent.

 

Manu Noguerol és el director de l'Institut Euclides i ha explicat que «la situació és atípica també pel professorat i per la logística pròpia del centre». Ha dit que «el professorat ha reaccionat molt bé i també els alumnes». Com a canvi més substancial, han hagut d'adaptat el gimnàs com a aula lectiva i ha dit que «la imatge ha sorprès a tothom». Ha dit que «els alumnes estan més tranquils que altres anys degut a la situació». També ha dit que «ara l'institut té tres entrades i entren en dos torns de deu minuts de diferència, i s'han de seguir les pautes que diu el protocol d'Ensenyament». També ha dit que en el cas de batxillerat «ha estat impossible fer grups estables perquè hi ha modalitats i per tant els alumnes sovint es barregen». També ha dit que «els grups són nombrosos i és més complicar reduïr la ràtio perquè no tenen ni l'espai ni suficients professors».

Pel que fa al batxillerat artístic també arriben alumnes de diferents pobles de la comarca i l'institut ho té en compte.

 

 

1
Classe d'Educació Física a l'Ins Coromines

 

 

El funcionament dels instituts

Els instituts han fet una feina prèvia de reorganització dels centres. L'entrada i sortida dels centres s'està fent esglaonada i els alumnes mantenen contacte amb el seu grup classe, que s'ha dividit en grups més reduïts. A l'entrada i sortida de l'aula, el professorat administra gel hidroalcohòlic i cada alumne es neteja la seva taula i la deixa neta en marxar. Per fer classe s'estan aprofitant tots els espais disponibles, fins i tot la biblioteca, gimnàs i cantina.

 

1
L'Institut Euclides ha habilitat el gimnàs com a aula lectiva

 

1

En el cas de l'Institut Joan Coromines tenen fins i tot, un espai per fer classe al pati, amb taules i cadires. De fet, l'espai ja existia, però aquest curs pren més sentit que mai.

 

1

 

1
Neteja dels pupitres a l'Institut Euclides

 

1
Neteja dels estris després de cada ús

 

 

A l'Institut Pineda tenen els espais al límit, ja que estrenen dos grups de primer de Batxillerat, i el mòdul d'ampliació al pati no està encara instal·lat, només hi ha els fonaments.

 

Als patis també s'han hagut d'organitzar, repartint espais i horaris per no barrejar alumnes de diferents grups.