Vés al contingut
1

Com viuen l'inici de curs els joves dels instituts de Pineda?

Grup de 1er. Bat. Social de l'Institut Joan Coromines a l'optativa de francès

 

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista als joves de l'INS Pineda

ESCOLTA AQUÍ l'entrevista als joves de l'INS Coromines

 

Amb el motiu de l’inici del curs escolar, Ràdio Pineda ha parlat amb alumnat de l'Institut Pineda i l'Institut Joan Coromines per veure com estan vivint la tornada a les classes i com els afecta aquesta situació.

 

Tornar a classe suposa el retrobament amb les amistats i el professorat, però enguany és una mica diferent segons ens han explicat la Ione, l'Andrea, en Juan Manuel, la Saray i la Djenabou, que són alumnes de Batxillerat l'Institut Joan Coromines. Expliquen que «tenien ganes de tornar a classe per veure els i les companyes», que «es senten bé a les classes» i que el professorat els transmet tranquil·litat. A més, esperen que «la situació millori i que puguin continuar estudiant». Tot i això, afirmen que és una situació complicada, perquè han de tenir en compte les mesures de seguretat i higiene.

 

En aquesta línia, els joves ens han explicat que tenen presents diverses mesures per evitar contagis i aglomeracions, com ara portar mascareta, mantenir les distàncies i la higiene de mans i ventilació constant de les classes.

 

 

1

Ràdio Pineda també ens hem adreçat a l'Institut Pineda. La Laia, la Nerea, en Bertran i en Joan són alguns dels alumnes de primer de Bartxillerat, i expliquen que «han iniciat una nova etapa al batxillerat amb moltes ganes, però diferent a altres anys». Afirmen que tenen les mesures de seguretat molt presents per tal d'evitar possibles contagis i que mantenen els grups estables, per tal de no coincidir ni barrejar-se amb gent d’altres clases.

Els alumnes de l'Institut Pineda envien un missatge de suport i encoratgen a seguir les mesures de seguretat perquè tot vagi bé. Afegeixen que «s'ha de ser responsable i tenir consciència».

 

2