Vés al contingut
1

Xavier Amor fa balanç del primer any de mandat, marcat per la COVID-19 i el temporal Glòria

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor del PSC, ha estat entrevistat a Ràdio Pineda per fer balanç del primer any de mandat municipal 2019-2023. Ha tancat el cicle d'entrevistes del mes de juliol a els i les portaveus dels grups municipals a l'Ajuntament de Pineda.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

En l'entrevista, l'alcalde Xavier ha posat en valor l'esforç i dedicació del seu equip, que «tot i ser molts regidors nous, han passat per una situació atípica i l'ha afrontat bé i amb iniciativa». Xavier Amor ha parlat del paper de dels grups municipals en oposició a l'Ajuntament de Pineda i ha explicat que «han prestat ajuda quan se'ls ha demanat». Ha dit que «alguna formació es decanta cap a propostes en positiu, la qual cosa s'agraeix, i altres se'ls ha d'anar darrera per fer propostes. El govern sempre acollirà a propostes, sempre es poden fer», ha dit Xavier Amor .  n l'entrevista ha explicat que cal refer el PAM, el Pla d'Acció Municipal, arran de la crisi actual. Tot i així ha dit que hi ha projectes que no s'aturen.


 

També ha parlat del Pla de Reconstrucció social i econòmica de Pineda, acordat amb els grups polítics, sindicats, petita i mitjana empresa, FAGEM, i els agents socials. Ha destacat les propostes des dels sindicats que han rebut bé, amb propostes a gran termini, industrialització de Pineda i del Maresme. També ha destacat propostes que ha defensat com és la necessitat del futur hospital de l'Alt Maresme, un debat que s'haurà d'afrontar d'acord amb totes les parts. Ha explicat que ara és un grup impulsor, però te previst fer taules específiques, per sectors, on volen que entrin a fer aportacions entitats de tots els àmbits del municipi.


 

En l'entrevista, també ha parlat d'educació, d'ajuts que ofereix l'Ajuntament i de l'expectativa que hi ha de cara a l'inici de curs vinent «perquè hi ha moltes incerteses». Ha expressat també la «preocupació pel virus, i que caldran més mesures a prendre al respecte per evitar contagis i aglomeracions, sobretot a les platges». Ha posat en relleu l'esforç de tots els sectors econòmics en aquests moments. Ha dit que estan prenent mesures, però alhora també tenen por. Del tema de la mascareta, ha dit que cal avisar a la ciutadania, que potser acabaran posant sancions. També ha dit que «no podem tenir una FM com la que teníem, perquè es podrien endurir les mesures que aplica el govern».


 

En l'entrevista que tanca el cicle dels portaveus, també ha parlat de les futures eleccions al Parlament, i ha dit que ja s'haurien d'haver convocat. Ha dit que com a socialista, creu que «Torra està posant excuses per allargar la legislatura» i considera que s'han perdut 10 anys i que el govern no dóna solucions al que necessita la ciutadania. Per això, Xavier Amor defensa la convocatòria d'eleccions al Parlament com més aviat millor.