Vés al contingut
1

Comencen les preinscripcions amb moltes incògnites sobre el curs vinent

Avui fa dos mesos que van tancar les escoles i instituts per l'inici del confinament arran del Covid-19. Una data que coincideix amb el primer dia de preinscripcions a llars d'infants, escoles i instituts. Aquests dos mesos han suposat un canvi de realitat també en l'ensenyament, i un repte pel professorat, alumnes i les famílies. Així ens ho han explicat a Ràdio Pineda aquest matí, el director de l'Escola Jaume I i el director de l'Institut Euclides. Hem parlat de les preinscripcions, i també d'aquesta nova realitat que estem vivint.

 


Inicialment, pensaven que seria un tancament per pocs dies, però després de setmana Santa es van haver d'organitzar d'una altra manera veient que no podrien obrir els centres. Escoles i instituts van començar a programar tasques setmanals per donar els continguts de competències de cada curs, però també prioritzant el suport a l'alumnat. El director de l'Institut Euclides, Joan Ariaca, ha dit que l'acompanyament de l'alumne és una prioritat, tenint en compte el que estan patint les famílies i que hi ha hagut nois i noies als que se'ls ha mort algun familiar pel COVID-19. També ha dit que estan preocupats pels alumnes de segon de Batxillerat ja que «les classes telemàtiques els han afectat seriosament i han fet patir molt als alumnes que depenen de la nota de Selectivitat».

 

Joan Ariaca
Joan Ariaca. Foto d'Arxiu

Escolta AQUÍ  l'entrevista a Joan Ariaca (Ins Euclides)

 

Per la seva part, el director de l'Escola Jaume I, Ricard Furones ha dit que «la situació que es viu és un repte per al professorat i per les famílies, i en general s'està fent bé fet bé i amb molt d'esforç». Però, la principal eina educativa és el contacte directe amb els nens i nenes, i ara, això no és com abans.

 

ricard furones
Ricard Furones, a la Cantata Escolar 2019. Foto d'Arxiu

Escolta AQUÍ  l'entrevista a Ricard Furones (Escola Jaume I)

 

I el curs que ve?

El director de l'Institut Euclides, Joan Ariaca, ha dit que hi ha molta incertesa de cara al curs que ve, i que encara no se sap com serà. Ha dit que caldrà canviar hàbits . En el mateix sentit s'ha expressat Ricard Furones, director de l'Escola Jaume I. Ha dit que «hi ha incertesa sobre els recursos de les escoles pel curs vinent» però caldrà fer interacció directe. Per això, ha explicat que cal més professorat «per reduir grups a les aules i que les escoles tinguin més mans».

 

Preinscripcions

 

Pel que fa a les preinscripcions, tots dos han recordat que tota la informació d'escoles i instituts de Pineda està centralitzada a la pàgina web de l'Ajuntament:

 https://www.pinedademar.cat/preinscripcio-escolar

Cada centre té informació a la pròpia pàgina web i també hi ha telèfons per resoldre dubtes. La petició és que es facin telemàticament, ja que la forma presencial ha de ser la darrera opció. 

 

1

 

El director de l'Escola Jaume I, Ricard Furones, ha demanat fer les preinscripcions per internet «amb passos fàcils». Ha dit que «ell mateix ho ha provat i el procediment és molt fàcil i qualsevol dubte el podran solucionar». Ha dit que les persones que hagin d'anar-hi presencialment «ho han de fer amb cita prèvia al centre que triin com a primera opció, amb totes les mesures de seguerat davant de l'estat de confinament».


 

El director de l'Institut Euclides, Joan Ariaca, ha dit que «s'ha donat molta informació a través d'internet amb la informació que pot interessar a les famílies oferint un telèfon d'informació per aclarir dubtes». També ha dit que «fins el 19 de maig no es pot entrar als centres escolars i només s'obrirà per fer inscripcions presencials amb cità prèvia». Ha demanat que «només en casos excepcionals es faci presencialment ja que hi ha una gran volum de places per ocupar i no és possible fer les inscripcions en només tres dies de forma presencial».