Vés al contingut
1

Xavier Amor (PSC): «Presentarem el Pla d'Actuació Municipal per explicar què vol tirar endavant el govern pinedenc»

Escolta aquí l'entrevista

 

Avui hem tancat la ronda d'entrevistes als portaveus i les portaveus polítiques de l'Ajuntament de Pineda per parlar de l'actualitat, a Pineda, Catalunya i també de la política a nivell general a l'estat. Avui ha estat el torn de Xavier Amor, alcalde de Pineda pel PSC. Xavier Amor ha fet balanç dels primers set mesos del nou equip de govern i ha explicat que presentaran el Pla d'Actuació Municipal (PAM) que «són les bases del que vol fer l'equip de govern, que servirà també per fer un seguiment de tot el que s'ha de fer durant aquest mandat».

Xavier Amor ha explicat que entre els eixos hi ha la millora de la seguretat a Pineda, amb més hores de la Policia Local, una millor neteja de la població, més recursos en educació, polítiques per l'ocupació, potenciar el civisme sobretot en l'espai públic, i l'eliminació de barreres arquitectòniques en carreres i voreres. També ha dit que «hi ha el compromís de tirar endavant millores i el pla per a can Carreras, conjuntament amb els veïns de la urbanització».

També ha avançat que el Ministeri de Costes tirarà endavant ben aviat algunes obres a la façana litoral, i en aquest sentit, ha explicat que al mes de març ja es podrien adjudicar les obres a les empreses que han de reforçar el passeig a Pineda. Ha anunciat una escullera per protegir el passeig fins la Confraria de Pescadors, i la retirada de tot el carril bici de formigó.

Xavier Amor ha dit que «vol una oposició a Pineda positiva, que faci propostes i que tingui una actitud pro-positiva». Ha posat com a exemple l'acord a que s'ha pogut arribar a nivell estatal.
 

1

 

Pel que fa a la política general, ha dit que «espera moltes coses positives, i s'ha vist un canvi de tarannà de les relacions entre el govern espanyol i català» i ha afegit que «al govern de Catalunya li queden poques excuses per tirar endavant el país». Per això ha dit que «confia en la taula de diàleg» i ha afegit que «el PP va practicar una gran deixadesa de funcions institucionals». Pel que fa a les Eleccions al Parlament, ha dit que «pensa que es podrien fer a la tardor» i ha dit que «el PSC no votarà els pressupostos perquè no hi ha diners destinats a les residències públiques per a la gent gran, ni suficients recursos per a polítiques socials o la pobresa infantil». També ha dit que «no solucionaran les llistes d'espera a la sanitat ni destina prou recursos a la Llei de Dependència».

Xavier Amor ha tancat el cicle d'entrevistes als portaveus polítics de l'Ajuntament de Pineda.