Josep Lladonosa i Giró parlarà de la història de la cuina catalana a Pineda
Aquest dimarts al Cicle de conferències de tardor que organitza Mare Nostrum, a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cultural.
El cuiner i divulgador de la cuina catalana Josep Lladonosa i Giró, és un dels principals exponents de la recuperació de la cuina tradicional del nostre país i de la recerca sobre les seves arrels medievals. Ha format part de la cuina francesa i ha treballat en un gran nombre de restaurants de gran prestigi. Viu a Pineda des de fa anys 40 anys i aquest dimarts, convidat per l’entitat Mare Nostrum, parlarà de la història de la cuina catalana. Ha explicat a Ràdio Pineda que la nostra cuina és "una cuina creada al llarg dels segles, una cuina nacional de característiques inigualables", amb molta història i de les més importants del món.
També ha explicat que ha passat molts anys i moltes hores recopilant informació i receptaris de la cuina catalana medieval per donar-la a conèixer.
LLadonosa ha estat organitzador de la Primera Setmana Gastronòmica Catalana de Girona a Maçanet de la Selva el 1974. Va ser un dels primers professors de l’escola de cuina Arnadi, que posteriorment canviaria el nom per Hofmann el 1983. Giró també ha fet una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar a Catalunya, documentada des de l’edat mitjana, i ha escrit nombrosos llibres. L’any 1980 va rebre el Premio Nacional de Gastronomia i la Medalla del Mèrit Gastronòmic de la Federació Catalana d’Associacions Professionals. El 2003 va rebre la Creu de Sant Jordi.
La xerrada és aquest dimarts a 2/4 de 8 del vespre al Centre Cultural i l’organitza Mare Nostrum, dins del Cicle de conferències de Tardor.