Vés al contingut
1

El govern pinedenc vol acollir-se als ajuts de la futura Llei de Barris que vol impulsar la Generalitat

 

 

L'Ajuntament vol que el Barri del Carme pugui acollir-se als ajuts d'aquest pla que permet millorar els barris més desfavorits de Catalunya. L'alcaldessa Sílvia Biosca ha dit que «la llei ja es va impulsar en el seu moment pels presidents Maragall i Montilla, però Pineda sempre es va quedar a les portes d'aconseguir fons econòmics».


 

L'Ajuntament ja ha fet alguns projectes al barri com ara la zona esportiva del Carrer Sant Jordi, però el projecte general era molt més gran, amb una important remodelació urbana que es va proposar des de Can Bel fins a la Plaça d'Orient. En el seu moment, el pla també preveia l'arranjament d'habitatges i el projecte assolia un pressupost estimat de 7 milions d'euros.

Sílvia Biosca ha explicat que «l'equip de govern prepararà la documentació per acollir-se al pla perquè El Carme ho necessita i per això volen treballar per aconseguir-ho».

Sílvia Biosca també ha dit que «la llei també pensa en com integrar l'urbanisme dels barris amb la resta del municipi» i com desenvolupar-loLa Llei de Barris permet promoure la rehabilitació global d'espais i habitatge per evitar-ne la degradació, millorar les condicions de les persones residents i afavorir la cohesió social.


 

Precisament, Salvador Illa ha proposat invertir 800 milions d'euros a 100 barris (25 cada any) durant els 4 anys de la legislatura que s'acaba de posar en marxa. Illa ha dit que la seva proposta també preveu 300 milions per a les urbanitzacions "que necessiten ser posades al dia" i que els ajuntaments estan intentant actualitzar.

La Llei de Barris és un «objectiu estratègic" de la Generalitat segons ha dit Salvador Illa.