Vés al contingut
1

La Generalitat comença a regular la talla mínima de les captures de pesca recreativa

 

Foto. Unsplash. Jaeyoon Jeong

 

 

Agricultura impulsa un nou model per a la pesca recreativa i comença pel litoral de Girona i fixa talles mínimes i quotes de captura. La regulació també estableix vedes biològiques per a 46 espècies.


 

És un nou model de pesca amb l'objectiu garantir una explotació "racional" de les espècies i la seva adequada conservació i regeneració. L'any que ve es farà un nou pla al Baix Maresme i Terres de l'Ebre per anar-ho ampliant a la resta de la costa catalana.

Algunes de les espècies incloses en la nova regulació són la sípia, el déntol, llobarro, mero o orada, entre d’altres. Es comença a aplicar a tota la costa de Girona fins a Blanes i incorpora també mesures relatives a no permetre l’ús d’esquer viu ni la pesca i tinença a bord de taurons o rajades, espècies altament vulnerables.


 

Segons el Departament, les xifres que mou l'activitat feien necessària una regulació. Més del 53.000 fan un nombre de sortides anuals estimades de més de 600.000, tenen un impacte econòmic de 65 milions d’euros i assoleixen un volum de captures estimades de 1.003 tones anuals, amb la qual cosa contribueixen en gran mesura al desenvolupament de l’Economia Blava de Catalunya.

 

1

 


 

Aquesta resolució representa, segons el Departament, un pas "molt important" d’una tasca iniciada l’abril de 2023 amb la constitució de la Taula de Cogestió de la Pesca Marítima Recreativa de Catalunya. La Generalitat diu que és un model d'èxit a la pesca professional i per això s'aposta per un nou model per a la pesca marítima recreativa.

 

La Taula de Cogestió de la Pesca Recreativa és formada per representants del sector pesquer, les administracions, el món científic i les entitats del tercer sector en representació de la societat en general.