Vés al contingut
1

Maresme Circular torna a apostar per l'energia fotovoltaica

 

Foto: Pàgina web de Maresme Circular

 

Maresme Circular, un dels principals generadors d'energia renovable de Catalunya, ampliarà la coberta fotovoltaica al seu Centre de Gestió i Valorització de Residus.


El projecte compta d'un pressupost de 260.957 euros i és finançat gràcies a una subvenció del Programa Sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona.

L'entitat ha dit que «tota l'energia generada serà destinada a l'autoconsum». Fent així unes instal·lacions més sostenibles, tot i ja ser 100% autosuficients energèticament.

 

Amb aquesta nova instal·lació de 766 mòduls energètics de 485Wp de potència, s'aconseguirà arribar a les 2466 plaques i duplicar la capacitat de producció d'energia solar, arribant als 852MWh/any, 477 més dels que es generaven fins ara. Amb això, aconsegueix proporcionar electricitat a 30.000 llars arreu de tota Catalunya.

Actualment, el centre genera 100.000mW/hora anuals mitjançant tres fonts: la valorització energètica dels residus que no es poden reciclar, el tractament biològic de digestió anaeròbia per la generació de biogàs i la coberta fotovoltaica.

 

Maresme Circular és tot un referent per la diversitat de fonts amb què es genera energia a les seves instal·lacions.