Vés al contingut
1

«Volem viure i envellir amb dignitat»: Manifest per la Setmana de la Gent Gran a Pineda

Pineda ret homenatge aquesta setmana a les persones grans amb un seguit d'actes, que han tingut com eix central la lectura del manifest al pati de Can Comas. L'ONU va declarar l'1 d'Octubre com el Dia Internacional de les Persones Grans el 1990. El manifest defensa els drets de la gent gran per un envelliment actiu i saludable, així com «conscienciar, reivindicar i reclamar viure i envellir amb dignitat» i demana el reconeixement dels drets de la gent gran».

El manifest exigeix drets universals per l'envelliment, amb els seus quatre pilars estratègics: «Que es respectin tots els drets humans; que es compleixi el principi d'igualtat i la no discriminació; que es faciliti la participació de les persones grans; i que s'estableixin mesures de seguiment i avaluació».

L'acte ha tingut una molt bona rebuda per part de la ciutadania. Aquest manifest l'han llegit regidors i regidores de tots els grups municipals, encapçalats per l'alcaldessa Sílvia Biosca. També ha estat el primer acte públic de la nova regidora de Gent Gran Activa, Yolanda Mayas. En declaracions a Ràdio Pineda, la nova regidora ha expressat que té moltes ganes de treballar per la gent gran.
 

Els actes de la Setmana per la Gent Gran s'allargaràn fins dimecres 9 d'octubre. D'aquesta setmana destaca la conferència Present i Futur de les Pensions a càrrec de la diputada al congrés Mercè Perea dijous a les 6 de la tarda a Can Comas. També durant tota la setmana hi ha entrada lliure a Can Xaubet pels més grans de 65 anys en horari de 9 a 15.

2