Vés al contingut
1

El Ple de Pineda aprova una moció que demana la construcció de la nova Escola Educació Especial Horitzó

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta AQUí el Ple Municipal

 

 

El centre dona servei a l'Alt Maresme i la moció ja es va aprovar per unanimitat al Consell Comarcal del Maresme. Aquí la presentaven inicialment els grups de l'oposició, però finament tots els partits s'han sumat a la moció. L'alcaldessa, Sílvia Biosca, ha dit que «és una moció necessària» i que l'escola té moltes mancances. Ha explicat que Pineda ha ofert un terreny per l'escola nova, però la comunitat educativa podria preferir un terreny a Malgrat, més proper al transport públic i al nucli urbà.

La moció s'ha aprovat per unanimitat argumentant «que l'escola no reuneix les condicions necessàries i ara cal una nova escola adaptada a les seves necessitats i dins del casc urbà».

 

1

 

Marcos Ortega de Pineda en Comú ha dit que "és important que es pugui fer el nou centre dins la trama urbana, i si no es pot fer a Pineda, cal buscar la millor ubicació possible".

El regidor del PP Diego Sánchez ha dit que «fa molts anys que no s'hi fan inversions» i n'ha fet responsables «els diferents governs independentistes catalans».

Noemí Llorens de Junts per Pineda ha dit que «les famílies han ajudat al text de la moció» i ha demanat «mirar endavant» per fer realitat un nou centre.

Mònica Palacín d'ERC ha dit que «el Departament d'Educació té un pla per la millora de centres» i ha dit que «l'escola Horitzó té la dificultat de ser un centre mancomunat i els ajuntaments són els que han de fer pressió a la Generalitat».

La regidora Esther Puertas del PSC ha dit que «els hauria agradat aprovar la moció fa temps» i en ser una escola comarcal, cal el consens de tothom per demanar canvis. Ha explicat que «durant l'estiu s'ha treballat la proposta i cal remarcar que l'Ajuntament de Pineda assumeix des de fa molt de temps les obres de millora del centre, degut a les mancances que té l'escola».

L'alcaldessa de Pineda, Sílvia Biosca ha dit que «fa temps que se sap de les mancances que té el centre i ara cal demanar un nou centre». Per això, ha explicat que «es demana al Govern de Catalunya que plantegi una nova escola que doni un bon servei a alumnes i famílies».


 

El ple també ha tractat punts que tenen a veure amb els canvis organitzatius al consistori arran del canvi a l'alcaldia. S'ha donat compte de l'organització institucional executiva i que incorpora les delegacions de l'Alcaldia en favor de les regidores i regidors, i la denominació oficial, de cada cartera. Destaca la incorporació de la nova regidora, Yolanda Mayas, de Participació Ciutadana i Gent Gran Activa.

El ple també ha llegit el Manifest del Dia de la Gent Gran, que s'ha fet entre tots els portaveus municipals. El ple també ha informat de l'estat de comptes de l'Ajuntament de Pineda. El ple també ha aprovat les bases reguladores dels diferents concursos que s'organitzen des de l'Ajuntament pinedenc.

 


 

Torn obert de paraules

ERC ha demanat que l'Ajuntament pugui disposar del personal suficient a Benestar Social ja que segons han dit «és important davant les necessitats que té Pineda». També han demanat que l'Ajuntament pugui pagar degudament els lloguers en termini per no afectar els propietaris. També han demanat que l'Ajuntament demani millors telecomunicacions al Polígon Industrial de Pineda per «garantir la seva supervivència». També han demanat novament per la recuperació de l'ermita de Sant Rafel i han demanat un projecte de restauració perquè segons han dit «aviat ja no s'hi serà a temps per a poder-la restaurar».

 



JUNTS PER PINEDA ha demanat per la diagnosi del pla estratègic que fa temps que es treballa a Pineda. També han preguntat per l'augment previst de la taxa de residus que s'ha d'aplicar l'any que ve i han preguntat per com es farà l'adaptació de la recollida selectiva que s'haurà d'ampliar per llei. Han proposat que la pujada de la taxa d'escombraries es pugui compensar amb una baixada de l'IBI.

Han preguntat pel pont sota la via del tren que es construeix a Santa Susanna i han demanat per la opinió del govern i sobre com pot afectar també a Pineda.

També han preguntat per un projecte al passatge de Santa Isabel de Poblenou i poder permetre l'accés als vehicles d'emergència. També han demanat pels nous contractes de roba que caldrà per la Policia Local.


 

PINEDA EN COMÚ ha preguntat pel projecte que pugui tirar endavant una residència de gent gran municipal. També ha preguntat pels ajuts en relació al pagament de lloguer i poder comunicar millor els ajuts.També ha demanat per fomentar el reciclatge i intentar aconseguir més quota de residus reciclats al poble. També han demanat informació sobre les noves làmpades led dels carrers de Pineda i ha demanat que es puguin fer noves fases per ultimar la nova il.luminació. Pineda té 5000 punts de llum. Per últim ha preguntat per l'estat de les obres del CAP de Pineda i ha demanat que pugui disposar d'una parada de bus al davant.

 


 

El ple el podeu recuperar a www.radiopineda.cat i al canal YouTube de l'Ajuntament.