Vés al contingut
1

Assemblea Pagesa i Unió de Pagesos convoquen un acte per la defensa del Pla Agrícola de Balasc

Foto: Ràdio Pineda

 

Assemblea Pagesa i Unió de Pagesos del Maresme fan avui un acte a Santa Susanna per informar de la situació del Pla Agrícola protegit del Pla de Balasc, que consideren que està en perill de destrucció. L’acte es fa des de les 7 de la tarda a la Plaça Catalunya de Santa Susanna, amb Pep Riera, ex-coordinador nacional i comarcal d’Unió de Pagesos, i Lluís Llach, president de l’ANC. Faran un breu debat i es podran fer intervencions. Compten amb el suport d’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la Coordinadora Preservem el Maresme i Salvem la Vall de la Riera de Pineda.

 

El context

En un comunicat, denuncien que l’Ajuntament de Santa Susanna està intentant urbanitzar el Pla de Balasc, i asseguren que està posant en greu perill una de les darreres planes agrícoles del Maresme. Segons Unió de Pagesos, l’alcalde de Santa Susanna hauria signat fa dos anys un seguit de convenis urbanístics amb part dels propietaris afectats, per obtenir la cessió dels terrenys per l’ampliació i pavimentació del camí agrícola de la via de Santa Susanna. Això s’hauria fet, segons el comunicat, sense tenir aprovada la modificació del Pla General ni la urbanització.

Ara s’ha donat ordre, per part de l’Ajuntament, d’ocupar dues finques agrícoles on no s'havia signat conveni perquè els propietaris s’havien negat a subscriure'ls i tampoc han estat cridats com a part afectada en el procés expropiatori. Per això han anunciat accions en defensa de la preservació i desenvolupament de l’activitat agrícola en el Pla de Balasc i dels propietaris que s’han negat a signar els convenis, tot exigint que es respectin els drets dels arrendataris d’aquestes finques.

 

 

1