Vés al contingut
1

Ple de comiat excepcional a Xavier Amor, un alcalde que quedarà per la història de Pineda

Fotos: Ajuntament de Pineda / Ràdio Pineda / Lluís Jiménez

 

AQUÍ pots tornar a veure EL PLE (Canal YouTubeAjuntament)

AQUÍ pots veure el parlament de Xavier Amor (Instagram @radiopineda)

 

L’Auditori de Pineda ha estat escenari aquest dilluns del ple extraordinari de l’Ajuntament de Pineda on l’alcalde Xavier Amor ha fet la renúncia al càrrec després de 17 anys i comença una nova etapa com a Secretari de governs locals de Catalunya. El ple s’ha celebrat excepcionalment a l’Auditori a causa de la gran afluència de persones que l’han volgut acompanyar en aquest ple de comiat com alcalde de Pineda.

Xavier Amor ha estat acompanyat de la seva família, de l’equip de govern municipal i els grups de l'oposició, i autoritats destacades de la política. Entre ells, el president José Montilla; la consellera d'Economia i Finances, Alícia Romero; el conseller de Presidència de la Generalitat, Albert Dalmau; la consellera d'Igualtat i Feminisme, Eva Menor; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret i l'ex-diputada i qui va ser alcaldessa de Santa Coloma, Manuela de Madre. També hi han assistit molts alcaldes i càrrecs d'arreu de Catalunya, així com representants de les entitats de Pineda.

Sílvia Biosca, Regidora de Presidència i futura Alcaldessa, ha estat l'encarregada d'introduir a Xavier Amor, amb unes paraules plenes d'emoció i confiança, però també des de la coneixença personal i el treball conjunt d'aquests anys que han compartit plegats a l'Ajuntament. Ha donat pas a un vídeo commemoratiu amb imatges de la trajectòria a Pineda i li ha entregat un obsequi en nom del consistori.

 

1
 

1

1

El parlament de Xavier Amor

Tot seguit, Xavier Amor ha intervingut en el ple molt emocionat, amb paraules d'agraïment i recordant el seu pas per la política local. Ha dit que més enllà de les grans obres, valora especialment haver construït entre tots «un municipi solidari», i ha posat com exemples les mobilitzacions ciutadanes davant de la pandèmia, o am el Temporal Glòria, «quan tothom es va mobilitzar per treballar per netejar i recuperar la platja». Ha dit que «no és un adeu, és un fins aviat per estar pendent i atent als ajuntaments i a les seves problemàtiques».

En el seu parlament ha fet molts agraïments: als treballadors i treballadores de l’Ajuntament, als i les portaveus municipals, de qui ha destacat que ha intentat agafar el millor de tothom. Ha posat en valor el clima que es viu de respecte i diàleg a l’Ajuntament de Pineda, i demana suport per la nova alcaldessa. També als ciutadans que l’han donat suport, i li han demostrat estima i als qui ‘l’han estirat de les orelles i m’han fet millor». També ha parlat del paper de les entitats, ha dit que «cal ser conscients que en un moment complex de la societat on la salut mental és un repte de país, la xarxa que formeu de protecció les entitats, amb assajos, que la gent es trobi i construeixi projectes és una medicina». Ha tingut paraules també pels sectors econòmics, i per als amics i amigues per estar als bons i mals moments. S’ha sentit molt acompanyat i de forma incondicional. 

A l’equip de govern diu que els trobarà a faltar, els ha agraït el compriomís, la dedicació, les hores invertides i el gran treball perquè ell pugui brillar. També els hi ha demanat ajudar a Sílvia Biosca. També ha fet un agraïment a molts regidors i regidores d’altres governs per la feina feta.

Amor ha tingut paralues també per a Sílvia Biosca. Ha dit que tenen una llarga història ja que van coincidir a l’escola, recordant que els seus pares eren amics, i que ells dos han crescut junts. Xavier Amor ha recordat que li va proposar fins a tres vegades entrar al govern, i va ser a la tercera quan Biosca va accedir. Ha destacat que «ha estat un plaer i un luxe treballar amb ella» i que Sílvia Biosca ha posat «oli a tot l’engranatge d’un ajuntament amb una claredat d'anàlisi i presa de decisió». Amor ha dit que «el millor que ha de venir a Pineda ve de la mà de Sílvia Biosca». Ha acabat parlant de la família amb un agraïment especial a la seva dona, la Jéssica, fer per fer-se càrrec de tots quan ell no hi és. A l'escenari han volgut pujar, en acabar els seus dos fills, l'Arnau i l'Estrella.

 

1

 

Els Parlaments dels Grups Municipals

 

Marcos Ortega, de Pineda En Comú ha felicitat l’alcalde pel nou càrrec que ocuparà a la Generalitat i li ha donat suport en aquesta nova etapa. Ha dit que és un repte professional i que «és bo i necessari agafar noves experiències». Ha dit que «alcaldes i gent de la política local és important que estiguin a governs d’estat per donar un impuls al municipalisme». De Xavier Amor ha destacat que és «una persona pròxima que estima el seu poble, té voluntat d’ajuda, treballa per la cohesio del poble, i que diferents grups es relacionin i es cohesionin per el be comú, i éll ho ha transmés a la ciutadania.

1

 

Diego Sánchez, del Partit Popular, ha recordat en la seva intervenció que van coincidir del 2003 al 2019. Ha dit que «en 16 anys hi ha hagut moments tensos i durs però mai hem creuat línies vermelles i s’han pogut pactar projectes amb respecte i cordialitat» Ha dit que Xavier Amor ha marcat estil i li ha desitjat «sort i encerts perquè directe o indirectament, també seran els de Pineda».

1

 

Noemí Llorens, de JuntsxPineda, ha dit que és «més que un ple extraordinari, és excepcional i únic i per la magnitud de la organització. Es dirigeix al Xavi, com a persona propera . Des de Junts, ha recordat els percentatges de vots de les legislatures on Xavier Amor ha estat al capdavant. Noemí Llorens ha dit que Xavier Amor ha estat un repte i ha posat en valor la seva figura al capdavant de l'alcaldia de Pineda.

1

 

Mònica Palacín d’ERC, ha dit que es queda amb la part personal de Xavier Amor, de la seva capacitat de gestió d’equips. «hem compartit moltes coses que van més enllà de la política». Li desitja tota la sort i encerts i que gaudeix de la vida, que la política és molt però no ho es tot.

1

 

Sílvia Biosca, el el seu parlament com a portaveu del PSC, ha dit molt emocionada que «de Xavier Amor només n’hi ha un, amb defectes i virtuts». «Sempre amb un somriure, amb optimisme i sense perdre l’escencia de la proximitat i la senzillesa d’aquell noi de Poblenou que va començar molt jove i es va embarcar en un projecte vital i engrescador per una Pineda que ofereix molts serveis a la ciutadania». «Ha aconseguit posar Pineda com un referent, adaptada als nous reptes que ha plantejat la ciutadania, amb més entitats que mai i que vibreni bategguen com tu havies somiat». Biosca ha dit que "a la vida no és important el que fas sinó com et recorden" i diu que Pineda el recordarà com un gran alcalde.

1

 

El comiat

Xavier amor s’acomiada del càrrec després de 24 anys a l'Ajuntament i 17 anys a l'alcaldia. El 1999 va entrar com a regidor i des del 2007 és l'alcalde. Entre els anys 2013 i 2019 ha estat president de la Federació de Municipis de Catalunya. A més, és membre de la comissió executiva nacional del PSC. Ara Salvador Illa i el nou govern de la Generalitat l'emplaça a ser Secretari de governs locals de Catalunya. En el ple d'aquesta tarda, fa la renúncia al càrrec i comença una nova etapa.

Ràdio Pineda hem retransmès el ple en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament de Pineda i per Ràdio Pineda. També hem seguit de ben a prop aquest ple on Xavier Amor s’ha acomiadat com alcalde de Pineda.