Vés al contingut
1

L’Arxiu Municipal de Pineda digitalitza els padrons d'habitants de la vila del 1842 al 1950

 

Fotos i informació. Arxiu Municipal de Pineda de Mar

 

 

Ha iniciat una campanya de digitalització d’un total de 25 Padrons municipals d’habitants històrics del seu fons documental. S'ha pogut fer gràcies al suport de l’Arxiu Comarcal del Maresme en aquesta tasca de conservació.


 

El Padró Municipal

Un Padró Municipal d’habitants és el document administratiu on es registren els habitants d’un municipi en un moment determinat. S’acostumen a anotar per ordre de carrers i números de finca. La informació de cada persona que es registra és el nom, data i lloc de naixement, procedència, formació acadèmica i professió, entre d’altres.

Antigament es solien fer cada 5 anys, els anys acabats en 0 i en 5. Aquests documents són els que habitualment consulten les persones que realitzen el seu arbre genealògic.


 

Els Padrons d’habitants de Pineda que es digitalitzaran comprenen les dates entre 1842 i 1950. El de 1842 és el primer padró d’habitants que es conserva a l’Arxiu Municipal. Anterior a aquesta data, els registres d’habitants que es conserven són llistats de persones i caps de família, amb una finalitat més fiscal i militar que no pas de control exhaustiu de la població del municipi. D’aquests llistats de població se’n conserven des de 1754 fins al 1818.

 

1

 

1

 

1


 

La digitalització permetrà consultar els documents sense necessitat d’utilitzar els originals, garantint-ne la seva conservació. Un cop digitalitzats els padrons, el següent pas serà realitzar la descripció de cada document per poder penjar-los a internet i fer-los accessibles a tothom sense necessitat de desplaçar-se a l’Arxiu Municipal.