Vés al contingut
1

Els dofins es deixen veure aquests dies per la platja de Pineda

 

 

Foto. Projecte Dofins del Maresme

 

 

Són l'admiració de qui els ha pogut veure nedant per les platges de Pineda. Els darrers dies s'han pogut veure diversos grups de dofins que salten prop de la costa i que han sigut visibles des de les embarcacions i fins i tot des de la platja. En aquesta època s'acosten a la costa buscant aliment i això seria una bona senyal pel que fa a la diversitat animal al Maresme. Habitualment es poden veure els dofins llistats però també els dofins mulars.

A la Mediterrània hi ha fins a nou espècies de cetacis permanents. Exceptuant l'orca, la resta de les vuit espècies es poden veure de manera més o menys habitual al litoral català. Algunes d'aquestes espècies són vulnerables i d'altres, com el 'dofí comú', es troben en perill d'extinció.


 

Projecte Dofins del Maresme

El projecte Dofins del Maresme fa arxiu de totes les espècies que viuen a la comarca. Es pot col.laborar amb el projecte omplint el formulari d’albiraments amb tota la informació i imatges de tots els cetacis, sobretot adreçat a patrons d'embarcacions. Formulari d'albiraments

 

És una iniciativa ambiental nascuda a partir de la inquietud de diferents persones i col.lectius de Mataró i el Maresme amb l’objectiu de promoure la conservació i recuperació del seu alguer de posidònia i les nombroses espècies que formen part del mateix ecosistema.

La declaració per part de la Generalitat de Catalunya d’aquest alguer com a Zona Especial de Conservació ZEC dins la Xarxa Natura2000 des del 2014 fa evident la fragilitat d’aquests fons marins i molt especialment de la posidònia oceànica.