Vés al contingut
1

Presentació oficial del programa 'Bateig de Vela", que també arriba als infants de Pineda

Foto: Premsa Diputació Barcelona

 

El programa “Bateig de vela” és el llegat social i esportiu de la Diputació de Barcelona més enllà de la competició de la Copa Amèrica. Així ho ha dit la presidenta de la Diputació , Lluïsa Moret, en l'acte de presentació, en què també també han participat els diputats d’Esports de la Diputació , David Escudé i Xavier Amor, i el president de la Federació Catalana de Vela, Josep Maria Isern.

 

Des del 22 d’agost i fins a finals d’octubre, Barcelona serà la seu de la 37a Copa Amèrica (America’s Cup). Calculen que més de 1.500 milions de persones de 190 països seguiran la competició. Per tal d’acostar la vela a tota la ciutadania, la Diputació impulsa el projecte Bateig de vela. Aquest programa, en què participen també les escoles de Pineda, farà que 40.000 alumnes de les escoles de la província gaudeixin d’una pràctica de vela.

 

A Pineda el programa va arribar al juny i continuarà al setembre, amb l'inici de curs. L'alcalde i diputat adjunt de l'Àrea d'Esports, Xavier Amor, ha dit que «es tracta d'un programa que té per objectiu que l'esport arribi a tothom, independentment de la condició social o econòmica». El programa es va estrenar a Pineda amb l'Escola Antoni Doltra. L’objectiu final és augmentar la pràctica dels esports de mar, i acostar-los als nens i nenes, les seves famílies i els docents, creant vincles permanents entre les escoles i els clubs.