Vés al contingut
1

L'Oficina Antifrau investiga suposades compres irregulars a la Policia Local de Pineda

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) investiga des de fa un mes suposades irregularitats del cap de la Policia Local de Pineda en la compra de material pel cos policial. Des de l'Ajuntament de Pineda han confirmat que col·laboren amb l’Oficina Antifrau, que va rebre dues denúncies anònimes, segons ha publicat La Vanguardia i ha estat confirmat per Ràdio Pineda. El govern ha declinat fer declaracions «per no entorpir les investigacions».


 

L’Ajuntament col·labora amb l’OAC i des del 2022 fa un seguiment de les compres de la policia, cosa que va provocar al maig l’obertura d’una investigació interna sobre diversos contractes de compra, com el de vestuari pels agents, segons va avançar ‘La Vanguardia’ i també es va tractar al darrer ple municipal, arran d'una pregunta de Junts. El govern municipal va iniciar la investigació quan van arribar factures d'uniformes malgrat que s'havia ordenat que es farien mitjançant el sistema de compra agregada de l'Associació Catalana de Municipis. També es va comprar vestuari esportiu per valor de 800 euros per a un torneig de futbol sala en què participaven alguns agents. Les denuncies que ha rebut l'Oficina Antifrau han superat el control de veracitat i ja estan en la fase d’investigació.

 

El govern municipal té oberts tres expedients que impliquen l'inspector de la Policia Local, un dels quals és instruït per la Diputació de Barcelona i la resta per la Direcció General de la Policia Local.