Vés al contingut
1

Els seglars poden ser un perill per a les persones i poden provocar accidents de trànsit

Senglar menjant de les escombreries a Poblenou. Foto: F. Castro

 

Els seglars poden ser un perill per a les persones i poden provocar accidents de trànsit. Per això, les principals recomanacions són no donar-los menjar i no deixar escombraries fora dels contenidors. Si s'alimenten, fan efecte crida a altres senglars que s'acosten a les zones urbanes.

Aquest és el cas de Pineda, on cada cop més sovint es veuen exemplars. A Poblenou, les xarxes socials s'han fixat en un, però n'hi ha més, alguns han arribat a l'estació de Pineda. S'adverteix que no són una mascota: cal recordar que a la sortida de l'autopista, al Rierany dels Frares, fa un any i mig un senglar va provocar un accident de trànsit i va morir un professor de l'Institut Joan Coromines.


 

La presencia dels senglars ha sortit en el darrer ple, a pregunta del grup municipal d'Esquerra Republicana, per saber si es faria alguna acció. El regidor de seguretat Pública i Mobilitat, Diego Sánchez, va remarcar la importància de no donar-los menjar.

També va explicar que els senglars que estan presents a la zona urbana de Pineda s'intentarà desplaçar-los al seu hàbitat natural, al Montnegre. Ha recordat que «o és feina de la Policia Local capturar senglars ni espantar-los», i s'ha demanat ajuda, pel moment sense resposta, als agents Rurals de la Generalitat «Se'ns han tret de sobre». Finalment, s'ha demanat ajuda al Coto de Pineda per aconeguir desplaçar-los -no pas matar-lo- cap a la zona de bosc.