Vés al contingut
1

Pineda viu la Festa Major Petita de Sant Joan protagonitzada pels actes populars

Fotos: Ràdio Pineda

 

El concert de Clara Luna va cloure ahir a la nit els actes de la Festa Major Petita de Pineda. El concert de la cantant de jazz, acompanyada de guitarra, baix, bateria i piano, es va fer a la plaça Espanya. Va substituir el grup anunciat, Gema 4, a causa de motius mèdics d'una de les cantants.

 

1

 

Els actes van començar dissabte amb la Fira d’intercanvi de llibres dissabte a la plaça de Catalunya. Una tradició ben arrelada i que va estar acompanyada per jocs i circ per la mainada a Can Comas.

 

1

 

En dia dia central de la Festa Major Petita, les sardanes van omplir de gom a gom la plaça de les Mèlies amb la cobla La Principal de Cassà. Va ser una jornada molt participativa.

 

Els gegants de Pineda, Guerau I i Ermessenda de Montsoriu, van ballar una sardana i van fer dos balls, el Vals-Jota i també el ball Gironella, tot un clàssic en la llarga història dels Gegants de Pineda. També en Guerau I va estrenar un nou pergamí del Vescomtat de Cabrera que detalla la creació del carrer de Mar, el 1499. En aquesta època, en realitat, governava una descendent de Guerau I, Anna de Cabrera.

 

1

1

La Primera Tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, va destacar que són actes molt populars i amb molt bona acollida

1

1


 

A l'Ofici de Festa Major, ahir al matí, es va fer l'acte solemne de la cantada dels Goigs de Sant Joan. Els feligresos fan la veneració de la relíquia de Sant Joan Baptista. És un acte tradicional en què hi participen les autoritats municipals, regidors i regidores de govern i oposició.

 

1

 

1