Vés al contingut
1

Sant Joan, aquest dilluns 24, dia central de la Festa Major Petita de Pineda

 

Hi haurà l'Ofici Solemne en honor a Sant Joan Baptista, sardanes, gegants i el Concert de Fedsta Major amb Gemma 4. En parla la regidora de cultura, Verònica Rebollo. A la missa de Sant Joan es fa honor a la relíquia que té l'església de Santa Maria de Pineda. Serà a les 12 del migdia. En aquesta celebració solen anar-hi també les autoritats municipals i aplega un gran nombre de feligresos.


 

Les sardanes de Sant Joan obren el calendari sardanista a Pineda. La ballada es farà dilluns a partir de les 7 de la tarda a càrrec de la cobla La Principal de Cassà. És una jornada molt participativa amb molts balladors de Pineda i d'arreu. En parla Anna Ortega, presidenta de Mare Nostrum.


 

En Guerau I estrenarà un nou pergamí del Vescomtat de Cabrera per Sant Joan

L'estrena del pergamí es farà el dia de Sant Joan, a les 7 de la tarda a la plaça de les Mèlies, amb el ball de gegants, que es fa a la mitja part de la ballada de Sardanes. Els Gegants de Pineda ballaran una sardana i dos balls, que són el Vals-Jota i també el ball Gironella, tot un clàssic en la llarga història dels Gegants de Pineda.

Un pergamí de 1499

Des d'ara, el gegant de Pineda portarà la rèplica d'un pergamí original del Vescomtat de Cabrera que està dipositat a l'Arxiu Municipal de Pineda. Es tracta d'un pergamí que detalla la creació del carrer de Mar, el 1499. En aquesta època, en realitat, governava una descendent de Guerau I, Anna de Cabrera, germana de Joan II de Cabrera.

1

 

Concert de Gema 4 dins la seva gira de comiat

És dilluns 24 de juny, a les 9 del vespre a la Plaça Espanya amb entrada gratuïta, i forma part de la programació estable de l’Auditori. Aquest quartet vocal cubà va néixer a l'Havana el 1991. Format per Estela Guzmán, Odette Tellería, Michelle Alderete i Laura Flores, és dels quartets vocals més reconeguts de la Cuba contemporània. Michelle Alderete ha explicat a Ràdio Pineda com serà el concert. S’acomiaden del seu públic després de gairebé 30 anys de carrera on han compartit el seu treball musical amb artistes com Omara Portuondo, Celia Cruz, Ibrahim Ferrer o Vocal Sampling. Expliquen que se'n van cantant, però amb l’alegria que les caracteritza, on cada nota i cada paraula que han cantat, «ha estat un homenatge a tota la música que s’ha anat creuant en el camí i molt especialment a la música cubana i llatinoamericana». També ha dit que «fan també un homenatge al públic català que sempre les ha seguit des dels seus inicis». De fet, el quartet va néixer i va gravar el seu primer disc a Barcelona.

 

1

Podeu escoltar l'entrevista a radiopineda.cat, a l'apartat del programa Sortim. En directe al programa d'avui, a 2/4 de 2 del migdia.