Vés al contingut
1

La importància de reciclar l’oli a l’escola Sant Jordi

Fotos: Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ el programa

 

Es tracta d’un projecte molt engrescador que han treballat els alumnes de cicle superior per sensibilitzar sobre la necessitat de reciclar l'oli i no abocar-lo al mar. Recordem que el centre és Escola Verda. Els alumnes han fet cerca d’informació sobre les conseqüències d’abocar l’oli a l’aigüera i també han aportat arguments dels usos de l’oli reciclat. Han fet vídeos explicatius i han animat a les famílies que portin pots de vidre per retornar-los amb un adhesiu, incentivant el reciclatge entre les famílies de l'escola. També han anat a Vilassar a una trobada d'escoles verdes per explicar i difondre el projecte. Txell Fàbregas, tutora de 5è ha explicat que el projecte neix arran la necessitat de protegir l’ecosistema marí, especialment ara que estem en període de sequera.

 

1

 

Els alumnes han explicat que cal ser conscients que cada litre d’oli contamina mil litres d’aigua. L’Enzo, en Jan, la Cloe i la Lucia, una representació d’alumnes de 5è, han parlat de les conseqüències d’abocar l’oli a la pica i també dels usos de l’oli reciclat. També demanen tenir un punt de recollida d’oli reciclat al centre de Pineda.

 

2

 

3

 

Podeu tornar a escoltar el programa ‘Anem a l’escola’, dedicat al projecte de reciclar l’oli de l’escola Sant Jordi al servei de ràdio A la Carta al web www.radiopineda.cat Presentat per Olga Diéguez.

 

5

6