Vés al contingut
1

Alícia Romero (PSC) parla a Pineda de la constitució dilluns de la Mesa del Parlament de Catalunya

 


 

La diputada i nº 2 del PSC Alícia Romero ha fet una visita a Pineda i ha dit que «volen una mesa plural i han parlat amb tots els grups per valorar les possibilitats que hi ha» sense descartar cap possibilitat.

 

També ha dit que «els grups volen crear primer la mesa i desvincular-ho del govern». Ha afegit que «ho entenen però hi ha pressa per afrontar l'estiu, i totes les polítiques que necessita Catalunya i per això, cal constituir el govern el més aviat possible». El PSC ha demanat prudència i segons algunes fonts, hi ha possibilitats que s’acabi tancant un acord entre Junts, ERC i la CUP per a que un independentista ostenti la presidència del Parlament, que és la segona autoritat de Catalunya.


 

Illa demana que els partits respectin la voluntat ciutadana del 12M

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat als partits que "respectin" la voluntat dels ciutadans expressada a les eleccions del 12-M. "Les formacions que no tinguin aquest respecte, que vulguin bloquejar, destorbar i embolicar les coses, crec que s'equivoquen. Illa també ha demanat "discreció" en les negociacions sobre la formació de la Mesa de la cambra catalana. Salvador Illa va fer ahir un acte a Calella.


 

 

Nou repartiment dels escons de l'hemicicle del Parlament per a l'inici de la legislatura

Durant el ple de constitució del Parlament, dilluns vinent, el PSC canviarà de bancada i passarà a l'esquerra, mentre que Junts es mourà a la banda dreta de l'hemicicle. A la part esquerra hi haurà també els comuns -a l'extrem inferior-, i ERC i la CUP, darrere els socialistes. A la banda dreta, darrere de Junts, hi seuran el PPC, Vox i Aliança Catalana. Amb aquesta distribució es trenca el bloc independentista, que les darreres legislatures s'havia situat a l'esquerra. La Mesa de la Diputació Permanent ha fet aquesta proposta als representants dels grups, que previsiblement la validaran perquè s'ha atès les peticions de tots ells.