Joan i Rocio: «Després de fer la volta al Món hem descobert que Pineda i el Maresme és un bon lloc per viure»
Fotos d'en Joan i la Rocio.
Els joves pinedencs Joan Garriga i Rocio Pinto fan la volta al món en gairebé 300 dies. L'aventura va començar el 28 de juliol amb sortida en tren des de Pineda, i després de 281 dies de viatge han d'arribar al punt de partida. Han passat per Hamburg, Copenhagen, Estocolm i Hèlsinki, Sant Peterburg i Moscou. Han explicat que «en alguns punts anaven improvitzant perquè l'actualitat política marcava en part algun trajecte, com per exemple, travessar Rússia».
A partir d'aquí han travessat Mongòlia per arribar a la Xina en tren i han anat baixant per Àsia, Japó, Laos, Tailàndia i Malaisia fins a Singapur. Han baixat per Indonèsia fins arribar a Austràlia, Nova Zelanda, i d'allà han saltat a Xile, pujar pel continent americà, passant per Perú, Argentina, Bolívia, Mèxic, Estats Units i el Canadà. La previsió que tenen és volar del Canadà fins a Portugal, per agafar el tren i arribar fins a Pineda.
Han viatjat sobretot en tren però també han viatjat en autobus, cotxe, vaixell, caravana, bici, moto o fins i tot a cavall.
Han explicat que «ha estat un viatge molt emocional però també per conèixer altres cultures i fins i tot, sentir les ganes de tornar a casa». També han explicat que «ha estat molt emocionant i els ha agradat el contacte amb les persones que s'han anat trobant pel camí».
Han explicat que «a molts persones els sembla idil.lic, però durant la travessa s'han trobat de tot, bons moments però també algunes decepcions». També han explicat que «a molts llocs s'han comunicat en signes i amb senyals, perquè no parlen cap altre llengua que la seva i no parlen anglès».
De tots els llocs que han visitat, han dit que «el que més els va sobtar va ser Mongòlia, pel seu paisatge desert i immens». Han coincidit en que «ha estat una experiència increïble per la seva gent» i també han passat per grans ciutats, les més grans del món a països d'Àsia.
També han dit que «en tot moment han mostrat molta naturalitat i això els ha ajudat a tot arreu» i han afegit que «no han tingut sensació d'inseguretat, tot i que hi ha hagut moments en que han pres algunes prevencions al carrer».
També han dit que «el seu pressupost ha estat baix, amb allotjaments econòmics i, tot i que viatjar arreu del món costa diners, han gastat menys del que es pensaven».
Durant la seva travessa han fet publicacions a les XXSS on han detallat molts aspectes culturals d'allò que han visitat, amb el nom 'dosqueviatgen'. Han dit que «han volgut mostrar el seu projecte sobretot a la família i a les seves amistats».
També han explicat que al final del viatge ja tenien ganes de tornar a casa. Com a curiositat també han dit que han volgut passar la darrera nit a Barcelona que també ha format part del viatge per fer la volta al món.
El destí final ha estat Pineda, on també han arribat en tren i on els esperava la família i els amics. També han explicat que «no aconsellen fer un viatge així a persones que no es puguin adaptar en tot, perquè no s'han de discutir masses coses, i ser generós en triar els destins o les coses a fer». També han dit que «han tingut el suport de les seves famílies perquè ja saben que els encanta viatjar». També han dit que un cop han fet la volta al món «han descobert que Pineda i el Maresme és un bon lloc per viure, i que no res a desmerèixer d'altres llocs del món, amb bona gent, i un paisatge divers».
També han dit que «no descarten res per a propers projectes i els queda pendent conèixer l'Àfrica», tot i que ho faran més endavant, «aquest estiu ens quedarem a Pineda!».