Vés al contingut
1

Acte de protesta de la pagesia per defensar l'espai agrari de Santa Susanna i el Pla de Balasc

 

Fotos. Unió de Pagesos

 

 

L'han convocat l'Assemblea Pagesa, la Plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda, Preservem el Maresme i Unió de Pagesos.


Han fet un acte just al punt on s'ha de fer el futur pot soterrat sota la via del tren i que afecta diversos propietaris de camps de pagès entre els termes de Pineda i Santa Susanna. El projecte per fer el pont, significa també obrir un vial de 15 metres d’amplada, i aquest pagesos s'hi oposen. Asseguren que suposarà perdre els primers 10 metres de franja agrícola i afectarà als conreus «per fer-los desaparèixer de manera definitiva». Diuen que «només volen crear accessos per a transformacions futures».


 

Josep Maria Baqués, Coordinador d'Unió de Pagesos, ha dit que «només hi ha tres espais agraris a la comarca que són el Pla de Balasc de Santa Susanna i Pineda, Mataró i Tordera». Per això han demanat «no perdre més espais agraris ni territori perquè cal esponjar-lo i és un rebost que cal conservar».

Han dit que «l'Àrea Metropolitana creix i la comarca es convertirà en un barri més de Barcelona i la solució «és esponjar el territori perquè és un tresor per la comarca».

 

1


 

El pinedenc David Pavon ha dit que «el pas soterrat serà la primera passa per fer una marina seca a Santa Susanna encara que no ho digui cap pla urbanístic, però està tot reservat per esperar el moment adequat». També ha dit que «tot queda amagat però el projecte del pas soterrat parla de fer una marina seca i l'aparcament per a 500 vehicles».

 

 

1


 

David Pavon també ha manifestat que «s'han presentat al.legacions i reunions amb la Generalitat» sense aconseguir fruïts per mantenir la zona agrícola. També ha dit que «és una zona que tindrà un gran impacte a la zona amb un pas soterrat de grans dimensions» i ha dit que «s'hauria pogut moure una mica per no afectar els camps de pagès».

https://www.radiopineda.cat/node/19751