Vés al contingut
1

Pere Aragonès (ERC): «Defensaré el país, l'atenció primària, la pagesia, la indústria, la llengua i la independència»

 

Fotos. Ràdio Pineda


 

En aquest sentit, ha reclamat el vot per a ERC i s'ha compromès a defensar el país i continuar amb una "Generalitat republicana" que defensi els llocs de feina. En l'acte a Pineda, ha advertit que tot l'esforç fet fins ara estarà "en risc" si no hi ha continuïtat d'ERC a la presidència. En aquest sentit, ha reclamat el vot per a ERC. Durant l'acte també ha dit que Salvador Illa, és el candidat de Cs, i ha demanat que cap vot catalanista ni d'esquerres vagi al PSC. Aragonès ha assegurat que se sent "continuador" de la feina de Companys, Macià, Irla i Tarradellas, presidents que ha citat com a "gegants" de la tradició de Catalunya. En el seu parlament de fort caràcter polític, ha dit que «ERC defensarà els llocs de treball, la Generalitat republicana i per l'atenció a tots els catalans».

Pere Aragonès també ha fet moltes referències a Pineda durant el seu discurs i ha recordat aspectes personals a Pineda «i a la mateixa plaça on jugava de petit».

 

1

 

1


 

A l'acte hi ha participat Oriol Junqueras, Marta Vilagrà i Marta Rovira des de Ginebra

Oriol Junqueras ha dit que «hi ha partits que tenen projectes personalistes i el nostre és un projecte de país». També ha dit que ERC és hereva dels principis de l'esforç amb rècord d'exportació i inversió i també en taxa d'ocupació. «Però encara hi ha exclusió social i dificultats i per això volem treballar en la regulació del lloguer i les atencions a les famílies i els infants» segons ha dit a Pineda. També ha remarcat que «falten diners i per això el país ha de gestionar els seu recursos».

Junqueras ha dit que «ERC treballa per Catalunya sencera i per la justícia que sempre ha defensat el seu partit».

 

1


 

Marta Vilagrà ha carregat contra el PSC dient que «només pensa en no fer enfadar a Pedro Sánchez» mentre que de Junts ha dit que «no compleixen els seus compromisos». Ha remarcat que «ERC mira al futur i estan nets de corrupció i això no ho poden dir els altres». Ha afegit que «són el camí cap a la llibertat i la justícia social».

La número dos de la llista ha acusat Junts de mentir, en afirmar coses que després no compleixen, com ara quan el seu candidat, Carles Puigdemont, afirmava que no investirien el president espanyol, Pedro Sánchez.

Vilagrà ho ha contraposat amb el "lideratge sòlid, constant i il·lusionador" d'Aragonès: "Els de Junts venen fum, i el PSC vol tornar al passat. ERC som present i futur", ha conclòs mentre que, segons ha dit, «el PSC defensen les polítiques de Ciutadans».

 

1


 

Marta Rovira ha intervingut amb un vídeo des de Ginebra i ha dit que «Aragonès ha tirat el país endavant després de la crisi de la pandèmia i té un esperit de lluita contra les adversitat amb una visió estratègica molt clars». També ha afegit que «s'ha fet una inversió social per fer créixer el país, treballant per les dones i la infància i s'ha atrevit a posar contra les cordes el govern espanyol perquè Catalunya s'estima la democràcia». Ha afegit que «ERC ha tramat la negociació d'un referèndum tal i com ha passat amb l'amnistia o la derogació del delicte de sedició».

 

1

 

1

 

L'acte tenia caràcter nacional i ha aplegat mig miler de persones i molts mitjans de comunicació. Aragonès ha atès a moltes persones un cop ha acabat l'acte.