Vés al contingut
1

Octavi Vilà, Bisbe de Girona: "La realitat a les parròquies és la que és; hi haurà més laics fent celebracions"

 

 

Redacció Ràdio Pineda/ACN


 

Octavi Vilà, fins fa dos mesos abat del Monestir de Poblet és el nou cap de l’església gironina. Octavi Vilà explica que s’ha emportat una "grata sorpresa" a la seu del Bisbat, per la quantitat de dones i laics que hi treballen. I és que aquesta és una de les prioritats de qui ha de dirigir l’església gironina els propers anys: donar més presència als laics.

Octavi Vilà explica que l’objectiu és també "acostar" l’església a l’actual societat, sobretot en un bisbat que té més de 300 parròquies.


 

Vies de diàleg en conflictes polítics

El nou bisbe explica que, des del seu punt de vista, l’església ha de donar "orientacions generals sobre el model social com defensar els drets humans i el dret a la vida", però deixa clar que "no ha d’entrar en opcions polítiques concretes".  

Amb tot, Octavi Vilà creu que és important que la institució "busqui vies de diàleg" en els conflictes polítics.


 

Abusos sexuals

En relació als casos d’abusos sexuals que hi ha hagut a l’entorn de l’església, Octavi Vilà assenyala que el més preocupant són les "seqüeles que queden a la víctima; aquí el més important no és el nombre de casos que hi pugui haver, perquè un sol cas és massa. El que s’ha de fer, és acompanyar la víctima". També ha dit que «la manera en què s’ha abordat durant molt de temps aquest problema ha allunyat la societat de l’església". "És evident que no s’ha fet bé".