Vés al contingut
1

Antonio Sierra: «Seguirem treballant per ajudar els veïns amb necessitats i per millorar Pineda»

Els representants veïnals al darrer ple municipal

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Antonio Sierra, portaveu de Vecinos En Lucha, ha fet una valoració de les negociacions amb l'Ajuntament de Pineda sobre la pujada d'impostos, que finalment s'han tancat amb un increment dels ajuts a l'habitatge i el fraccionament de l'IBI en sis rebuts.

Recordem que el ple va aprovar per unanimitat incrementar la partida econòmica d'ajuts a l'habitatge de 30.000 a 45.000€. Seran ajuts per a persones desfavorides i caldran uns requisits d'ingressos màxims, entre d'altres. El fraccionament en sis rebuts de l'IBI serà automàtic i per a tothom qui ho tingui domiciliat. Així es va aprovar per ple aquest dilluns.

Antonio Sierra s'ha mostrat satisfet de les negociacions i ha dit que «continuaran treballant per ajudar els veïns necessitats, i intentar fer el màxim possible». Ha dit que volen més ajudes que puguin beneficiar al màxim de persones i aconseguir més finançament per a ajuts. És a dir, que si cal augmentar més la partida econòmica d'ajuts, es pugui fer. Antonio Sierra ha afegit que des del col·lectiu «volen treballar també per la demanda de més places per a gent gran a les residències, o millorar la neteja del poble, especialment els caps de setmana.

També ha dit que discrepen d'altres propostes veïnals, més minoritàries, que deien a la ciutadania «que no paguessin impostos». Consideren que és millor negociar millores, que no fer propostes que poden perjudicar als veïns per recàrrecs amb els impagaments.


 

Per la seva part l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha fet un balanç positiu de les negociacions amb la plataforma veïnal. Ha dit que s'ha demostrat que l'Ajuntament ha complert els compromisos, aprovats per ple aquest dilluns, d'ampliat els ajuts a l'habitatge, tant en règim de propietat com en règim de lloguer, i facilitar pagaments fraccionant-los per tothom qui ho té domiciliat. Xavier Amor ha dit que moltes de les iniciatives han sortit de les propostes de la Plataforma. «Són un exemple de treballar en equip, perquè més enllà de manifestar-se calia reunions de treball i finalment hem trobat un punt d'equilibri, i els hi vull agrair la feina feta». Xavier Amor ha dit que també ha mantingut reunions amb Associacions de Veïns per treballar en equip per millorar Pineda»